7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrebuie multă seriozitate şi încredere

Trebuie multă seriozitate şi încredere

Aflat acasă, la Craiova, unde îşi petrece vacanţa, Marian Bondrea nu este deocamdată decis dacă se va întoarce în Asia sau va da curs unei oferte din ţară.

– Sunteţi tot în vacanţă?
– Mai am câteva săptămâni să mă bucur de timpul liber, după care trebuie să iau o decizie în privinţa viitorului meu. Deocamdată nu ştiu ce voi face în continuare.
– Mai aveţi contract cu Al Hilal?
– Cu Al Hilal aş putea avea contract şi pe viaţă. Am făcut multe lucruri bune acolo şi nu ar fi nici o problemă să continuu. Chiar am fost promovat. După încheierea campionatului mi s-a propus să pregătesc echipa olimpică, iar la începutul lunii iulie trebuie să dau un răspuns.
– Aveţi şi oferte din ţară? Se spune că veţi prelua pe CSM Râmnicu Vâlcea.
– Nu vreau să vorbesc acum despre acest lucru. Săptămâna viitoare vă pot oferi mai multe detalii.
– Revenind la Al Hilal, ce rezultate aţi avut acolo?
– Eu pregătesc echipa de tineret Under 19, cu care, în trei ani, am câştigat de două ori campionatul, iar o dată am terminat pe locul doi. Antrenorii români sunt apreciaţi la Al Hilal pentru rezultatele lor. Balaci a reuşit aici performanţe notabile, cu Iordănescu s-a obţinut ultimul trofeu major, Cupa Asiei, iar eu am promovat foarte mulţi jucători la prima echipă. Opt au ajuns la lotul olimpic, iar trei la echipa naţională a Arabiei Saudite, Al Anber fiind chiar golgheter în preliminariile CM 2006. S-au aflat şi în lot la Mondialele din Germania, dar nu au fost folosiţi. Anber parcă a jucat vreo 15 minute într-un meci, nu-mi aduc prea bine aminte.
– Au chiar aşa bune condiţii de pregătire?
– Condiţiile sunt bunicele, Al Hilal nefiind un club cu tradiţie la tineret şi juniori. Până acum câţiva ani nu au avut rezultate la acest nivel. Altele sunt cluburile din Arabia Saudită care merg pe mâna juniorilor. Ei sunt obişnuiţi să cumpere cu bani grei jucători experimentaţi, cu care să obţină repede performanţe.

Universitatea din sezonul trecut a fost o mare surpriză

– Cât aţi fost plecat din ţară, aţi mai fost la curent cu ce s-a întâmplat la Universitatea Craiova?
– Bineînţeles. Sunt oltean şi am urmărit tot timpul cu interes ceea ce s-a petrecut la Universitatea. Nu am avut ocazia să văd un meci întreg al echipei, deşi mi-aş fi dorit, dar am fost la curent cu ştirile.
– Şi ce părere v-aţi făcut?
– Pentru mine, Universitatea din sezonul trecut a fost o mare surpriză. A avut rezultate foarte bune pentru o echipă cu un lot tânăr şi fără prea multă experienţă. A început mai slab, dar şi-a revenit în perioada Fane Stoica. Acesta pot spune că a făcut adevărate minuni la echipă. Nu ştiu ce s-a întâmplat apoi de nu a mai mers treaba. Returul a fost greoi, dar în partea a doua, o dată cu venirea lui Cioroianu, lucrurile s-au schimbat în bine, iar rezultatele au fost extraordinare. Să obţii şase victorii şi un egal în ultimele şapte etape, să primeşti doar două goluri şi să marchezi 14 este mare lucru.
– Cum vedeţi evoluţia Ştiinţei în campionatul viitor?
– Echipa este în creştere. Nu vreau să se spună că dau sfaturi, dar, după părerea mea, pentru ca lucrurile să meargă bine trebuie multă seriozitate şi încredere. La fotbal contează foarte mult şi liniştea, iar Craiova a suferit mult la acest capitol. Nu trebuie să apară scandaluri la prima sincopă. Trebuie unitate. Uitaţi-vă la Real Madrid, care a avut multe rezultate proaste, Capello a fost mereu contestat, iar acum câştigă campionatul.
– Universitatea şi-a propus în sezonul viitor clasarea pe un loc de cupele europene. Credeţi că va fi posibil?
– Totul este să aibă încredere. Din câte îmi dau eu seama, la echipă este acum stabilitate, lotul este tânăr, conducerea la fel. Se doreşte performanţă, dar pentru aceasta trebuie unitate, pentru a trece peste momentele grele care vor apărea în acest campionat.

L-a promovat pe Tănasă

Una dintre achiziţiile Universităţii din această pauză competiţională, atacantul Ciprian Tănasă, este pentru Marian Bondrea o cunoştinţă veche. Tehnicianul craiovean a fost cel care l-a promovat pe Tănasă în primul eşalon, pe vremea când antrena pe FC Argeş, şi are numai cuvinte de laudă despre fostul său elev. „În 2000, când am preluat pentru a doua oară pe FC Argeş, l-am luat la echipă şi pe Ciprian Tănasă. Eu am fost cel care l-a promovat la Piteşti, în prima divizie. I-am adus pe el şi pe Stanca, dar de acest jucător nu am mai auzit, nu ştiu pe unde s-a pierdut. Tănasă mi-a plăcut pentru că era un jucător care avea de toate, dribling, fantezie. Este un fotbalist bun şi va fi util Universităţii“, a afirmat Bondrea. Despre celălalt jucător transferat de Ştiinţa de la FC Argeş, Andrei Prepeliţă, Marian Bondrea a precizat că nu l-a avut ca elev, dar, din ce a văzut la televizor, este un jucător valoros. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII