20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCampioana se decide pe Extensiv

Campioana se decide pe Extensiv

Fotbalul doljean îşi va desemna astăzi echipa care va reprezenta judeţul în barajul de promovare în Liga a III-a, programat pe 16 iunie, la Severin, adversară urmând să fie Gloria Reşiţa. Pe stadionul Extensiv, de la ora 11.00, AS Prometeu şi CFR Craiova vor susţine examenul final, care va decide cea mai bună formaţie a Doljului. În acest sezon, ambele echipe au arătat că sunt cele mai bune din campionat, mergând cap la cap până la final. „Pompierii“ au încheiat sezonul regulat pe primul loc, la un punct de „ceferişti“, dar în play-off aceştia din urmă au intrat cu două puncte avans, graţie victoriei cu Progresul Băileşti, echipă cu care Prometeu a făcut egal. Trupa lui Boldici şi Luţă se află astfel în avantaj, un rezultat de egalitate fiindu-i de ajuns pentru a deveni campioană şi a merge la baraj, în timp ce elevii lui Voicu au doar varianta victoriei.

Prometeu are probleme de lot

„Nu avem probleme de lot şi luăm în calcul doar calificarea la baraj şi promovarea. Păcat că se întâlnesc cele mai bune echipe din judeţ şi una trebuie să piardă“, a afirmat tehnicianul echipei CFR, Ionel Luţă. De partea cealaltă, AS Prometeu nu poate conta pe şase jucători. Negrilă, Chiliman, Bălaşa şi A. Poenaru sunt accidentaţi, în timp ce N. Luţă şi Creţu nu au drept de joc conform unei clauze contractuale, ei fiind transferaţi de la CFR. Cu toate acestea, antrenorul „pompierilor“, Marian Voicu, crede în şansele echipei sale. „Singura noastră variantă este victoria, dar ne-am pregătit bine şi mâine (astăzi – n.r.) vom demonstra că suntem mai buni. Ne lipseşte jumătate de echipă, dar asta este viaţa. Trebuie să luptăm şi să câştigăm“, a precizat Voicu.
Celelalte partide ale ultimei etape s-au disputat ieri după-amiază şi s-au încheiat cu următoarele rezultate: Recolta Ostroveni – Progresul Băileşti 4-2, Ştiinţa Malu Mare – Dunărea Bechet 5-0, Avântul Işalniţa – ASF Mârşani 3-0, Fulgerul Mârşani – „Gică Popescu“ 1-3, Viitorul Brădeşti – UT Dăbuleni 3-0 (N), Progresul Segarcea – Jiu Gângiova 3-1, Standard Şimnic – Vânătorul Desa 3-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS