20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBalaci anunţă surprize

Balaci anunţă surprize

Oficialul oltean mai vrea un jucător de perspectivă la Craiova, prin Bănie vorbindu-se de atacantul lui FC Caracal, Laurenţiu Boroiban, dar şi de internaţionalul de juniori Alexandru Iacob, de la Corvinul.

Numit manager la Universitatea Craiova, Ilie Balaci a anunţat care sunt ultimele intenţii ale Ştiinţei, după ce gruparea din Bănie a reuşit să-i înroleze pe Andrei Prepeliţă şi Ciprian Tănasă. „Au fost două transferuri foarte bune făcute de Adrian Mititelu şi vă anunţ că va mai veni un jucător de perspectivă, dar o să aflaţi în momentul în care îl vom legitima“, a declarat Balaci. Prin Bănie se vorbea ieri chiar de doi jucători care ar putea îmbrăca din sezonul viitorul tricoul alb-albastru, Laurenţiu Boroiban, de la FC Caracal, şi Alexandru Iacob, de la Corvinul Hunedoara.

Boroiban, o dorinţă mai veche

După ce Jeremie Njock a fost trimis la plimbare prin Europa, oficialii craioveni par să se fi orientat spre un jucător oltean care să mărească numărul atacanţilor din lotul Ştiinţei, Laurenţiu Boroiban, în prezent la FC Caracal. Boroiban a fost dorit de Sorin Cîrţu la Universitatea încă de pe vremea când acesta din urmă pregătea gruparea olteană, dar ideea sa nu a fost susţinută de patronul de atunci, Dinel Staicu. Boroiban a făcut parte dintr-un grup de trei jucători doriţi iniţial de Mititelu, alături de Pasăre şi Sergiu Popescu. Aceştia din urmă au, însă, mari şanse să ajungă la Universitatea Cluj, după ce Mititelu a declarat că renunţă la ei din cauza preţului prea mare cerut de George Ilinca. Cel mai probabil, toate aceste necunoscute se vor lămuri săptămâna viitoare, după ce FC Caracal va încheia campionatul, sâmbătă având de disputat un meci delicat, în compania celor de la Building Vânju Mare, echipă ameninţată cu retrogradarea.

Iacob, de perspectivă

Alexandru Iacob este căpitanul lotului naţional Under 17. În prezent, acesta se află în Elveţia, la turneul de elită care asigură prezenţa la CE 2007, datorită calităţilor sale excepţionale fiind convocat de Florin Cheran la selecţionata Under 19, deşi este cu un an mai mic decât restul componenţilor lotului. Născut pe 14 aprilie 1989, Iacob joacă mijlocaş la închidere şi fundaş central, fiind un obişnuit al loturilor naţionale de juniori pentru care a evoluat în 92 de meciuri. A debutat în Divizia B la Corvinul, la vârsta de 16 ani şi trei luni, având 56 de meciuri jucate. În februarie 2007 a participat la un stagiu de pregătire în Italia, la campioana Inter Milano, în prezent fiind în atenţia mai multor cluburi din ţară, printre care Gloria Bistriţa şi UTA Arad. Confrom oficialilor hunedoreni, preţul jucătorului este de 150.000 de euro plus 25 la sută la un eventual transfer, dar nu mai puţin de 200.000 de euro. „Universitatea reprezintă o forţă şi un nume în fotbalul românesc şi mi-aş dori ca Alexandru să ajungă acolo pentru că vreau binele copilului meu. Ar fi a doua tentativă, după ce în urmă cu ceva timp am fost în discuţii cu cei de la Şcoala de Fotbal «Gică Popescu», dar trebuia să plătesc eu o parte din cheltuielile de întreţinere şi nu am fost de acord“, a susţinut Valer Iacob, tatăl jucătorului.
Acesta este conştient că totul depinde de oficialii Ştiinţei, care n-ar fi exclus să se răzgândească, după ce au anunţat că nici un jucător despre care scrie GdS nu va fi transferat la Universitatea Craiova, punând orgoliile mai presus de interesele echipei.

Precizare

Dintr-o regretabilă eroare, în articolul „Faceţi-i… Kek şi la Timişoara“, publicat ieri, a apărut „trioul oltean de la naţionala noastră – Piţurcă, Sameş, Boldici“, în loc de „Piţurcă, Iovan, Boldici“, aşa cum era corect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII