20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMititelu plăteşte încă o datorie a lui Staicu

Mititelu plăteşte încă o datorie a lui Staicu

Finanţatorul Universităţii Craiova a fost chemat în instanţă pentru a achita aproape două miliarde de lei vechi, în caz contrar riscând declanşarea procedurii de faliment a clubului.

Adrian Mititelu (foto) nu a scăpat de datoriile lăsate moştenire de fostul finanţator al Universităţii Craiova, Dinel Staicu. Ultimul litigiu între reprezentanţii Ştiinţei şi firma BDG Imobiliare Arad, fostă ITS Arad, are ca obiect refuzul grupării oltene de a plăti aproape două miliarde de lei vechi pentru realizarea şi montarea terenului cu gazon artificial de la cantonamentul din Lunca Jiului.
Povestea a început în 2004, când firma arădeană, al cărui asociat unic era italianul Angelo Gandolfi, a fost contactată pentru amenajarea unui teren cu gazon sintetic cu suprafaţă de 2.800 mp. Contractul a fost semnat din partea Universităţii Craiova de Dinel Staicu, iar din partea ITS, de Florin Bălan, administratorul firmei arădene, despre care zilele trecute s-a spus că ar fi dorit preşedinte la Ştiinţa şi care, în 2006, fusese revocat din funcţia de administrator al firmei ITS. Terenul a fost amenajat, dar clubul Universitatea, deşi a acceptat facturile emise prin semnarea şi ştampilarea lor, a uitat să achite nota de plată integral.

Ameninţaţi cu falimentul

Între timp, Dinel Staicu a părăsit Ştiinţa, transferându-i, împreună cu echipa, şi datoriile lui Adrian Mititelu, care se vede pus din nou într-o postură delicată, în condiţiile în care ITS Arad, în prezent BDG Imobiliare, a cerut Tribunalului Dolj să deschidă procedura de faliment a clubului Universitatea Craiova. Primul termen a avut loc deja pe 31 mai 2007, însă, aşa cum era de aşteptat, litigiul a primit un nou termen, pe 5 iulie 2007.
La primul termen de judecată, reprezentanţii Universităţii Craiova au cerut judecătorului-sindic să acorde o amânare deoarece vor să demonstreze faptul că starea de insolvenţă comercială nu există. Între timp, Mititelu poate să analizeze foarte bine situaţia, deşi mare lucru nu ar avea de calculat, pentru că soluţia cea mai sigură pentru a scăpa Universitatea Craiova de faliment este să achite cele 1,8 miliarde de lei vechi, restanţe plus penalităţi pentru amenajarea terenului, dar şi 150 de milioane de lei vechi reprezentând cheltuielile de judecată şi onorariile avocaţilor angajaţi de firma arădeană.

Bun de plată

Cele două miliarde de lei pe care Mititelu va trebui să le plătească ITS Arad pentru a scăpa Universitatea Craiova de la faliment reprezintă o nimica toată în comparaţie cu alte litigii financiare pe care actualul patron al Ştiinţei le-a stins în locul lui Staicu. Anul trecut, acesta a achitat 15 miliarde de lei vechi la Fisc, suma reprezentând TVA-ul rezultat în urma tranzacţiei dintre Universitatea Craiova şi Dinamo Bucureşti, având ca obiect transferul a cinci jucători, Guso, Daouda, Moţi, Murgan şi Ilie Iordache, în „Ştefan cel Mare“. Cu câteva săptămâni în urmă, Mititelu a achitat 206.800 de euro (aproximativ şapte miliarde de lei vechi) clubului CSM Reşiţa, indemnizaţia de formare a jucătorului Cristi Chivu cuvenită grupării bănăţene pe care, ilegal, şi-a însuşit-o Dinel Staicu. În plus, Mititelu a plătit 120.000 de dolari pentru Mc Breen, deoarece Staicu a refuzat să-i achite integral contractul. Altă datorie marca Dinel achitată de Mititelu însumează 200.000 de euro, bani datoraţi brazilienilor Edu Magri şi Marquinez.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII