9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlonso, stăpân în cursa monegască

Alonso, stăpân în cursa monegască

Spaniolul Fernando Alonso a câştigat duminică MP al Principatului Monaco după o cursă pe care a condus-o de la început până la sfârşit şi, datorită punctelor obţinute, a revenit pe primul loc în clasamentul general al piloţilor, alături de britanicul Lewis Hamilton.

Pilotul iberic Fernando Alonso, campionul mondial en-titre, a trecut primul linia de sosire în cursa Marelui Premiu al Principatului Monaco la finalul celor 78 de tururi de circuit, fiind urmat de coechipierul său de la McLaren Mercedes, Lewis Hamilton, şi de pilotul echipei Ferrari, Felipe Massa. Practic, podiumul a fost la fel cu grila de start a cursei. În clasamentul general al piloţilor, Fernando Alonso a trecut pe primul loc, la egalitate cu Lewis Hamilton, ambii cu câte 38 de puncte, în timp ce pe poziţia a treia a rămas pilotul echipei Ferrari, Felipe Massa, cu 33 de puncte.
„A fost un week-end fantastic, fără îndoială, iar cu obţinerea triplei (pole, cel mai rapid tur în cursă şi victoria) senzaţia este specială, mai ales că s-a întâmplat în Monaco. Această victorie, ca de altfel toate, înseamnă mult pentru mine, atât psihologic, cât şi în economia campionatului. Mulţumesc echipei care mi-a pus la dispoziţie o maşină extraordinară, uşor de condus pe întreaga durată a cursei“, a spus Fernando Alonso.
Debutantul cursei din Monaco, Lewis Hamilton, a afirmat că a făcut tot posibilul să-şi treacă în cont victoria, dar, din pricina traseului îngust, care i-a pus destule probleme, nu a putut să-l depăşească pe Fernando Alonso. Cu toate acestea, englezul s-a împăcat cu locul secund, mai ales că, în urma acestei curse, a consemnat a cincea urcare consecutivă pe podium.
„Am atins de câteva ori barierele de protecţie, dar, din fericire, avem o maşină solidă şi am putut continua cursa fără probleme. Echipa şi-a făcut treaba foarte bine, ca întotdeauna, şi totul a ieşit bine în final. Am avut ceva probleme de trafic, pentru că la Monte Carlo pista este foarte îngustă şi din acest motiv mi-a trebuit ceva timp să trec de monoposturile întârziate din faţa mea. Am tras tare până la final, dar nu am reuşit să-l depăşesc pe Fernando, pentru că pista a fost foarte îngustă, iar el este dublu campion mondial şi nu prea face greşeli“, a afirmat Lewis Hamilton, după cursa monegască.

Massa a dat „vina“ pe bolidul McLaren Mercedes

Reprezentantul scuderiei Ferari, Felipe Massa, a afirmat că locul trei pe care s-a clasat la finalul cursei de la Monaco nu poate decât să-l bucure ţinând cont de potenţialul bolidului McLaren Mercedes, în comparaţie cu al său. Brazilianul nu s-a resemnat în privinţa campionatului, chiar dacă în prezent are un deficit de cinci puncte în clasamentul piloţilor.
„McLaren a impresionat cu adevărat prin ritmul impus în cursă. Chiar şi în situaţia în care aş fi mers la 150 la sută din potenţialul meu şi al maşinii tot acesta ar fi fost rezultatul la final. Nu am avut ce face, decât să aştept eventualele greşeli sau abandonuri. Pe parcursul cursei m-am gândit că acest loc trei nu este chiar aşa de rău şi că punctele obţinute sunt bune în economia campionatului. Este adevărat că diferenţa de cinci puncte dintre mine şi cei de la Mclaren este puţin cam mare, dar într-un astfel de campionat totul se joacă până la final“, a spus liderul celor de la Ferrari, după cele cinci curse ale sezonului.
În clasamentul general al constructorilor, pe primul loc se clasează McLaren Mercedes, cu 76 de puncte, urmată de echipa Ferrari, cu 56 de puncte, şi de BMW, cu 30 de puncte.
Marele Premiu al Principatului Monaco a fost al cincilea Grand Prix desfăşurat în acest sezon. Următoarea competiţie va fi Marele Premiu al Canadei, care este programat pe 10 iunie, pe circuitul de la Montreal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS