20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMititelu achită nota de plată

Mititelu achită nota de plată

Patronul Universităţii Craiova a virat ieri cei 206.800 de euro către clubul CSM Reşiţa. Suma reprezintă indemnizaţia de formare pentru jucătorul Cristi Chivu, care ar fi trebuit să ajungă la gruparea din Valea Domanului. Numai că, mai iute de mână, banii au fost luaţi, la vremea respectivă, de Dinel Staicu, care s-a folosit de o inginerie pentru a încasa atât banii cuveniţi Reşiţei, cât pe şi cei cuveniţi Universităţii, în total 500.000 de euro. Clubul bănăţean a dat Universitatea Craiova în judecată, iar în cele din urmă Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a obligat Ştiinţa să dea banii înapoi. Cum Dinel Staicu a părăsit între timp echipa fanion a Olteniei, măgăreaţa a căzut pe Adrian Mititelu, care pare să se fi obişnuit deja să plătească datoriile mentorului său. În plus, Mititelu a plătit şi 36.000 de euro agentului de jucători Octavian Marin.

CSSU Craiova a făcut apel

Dacă, după doi ani, forurile sportive au reuşit să-l convingă pe finanţatorul Ştiinţei să plătească banii pe Chivu, nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul CSSU Craiova. Acesta se consideră în continuare nedreptăţit în litigiul pe care îl are cu Universitatea Craiova, după ce Comisia pentru Statutul Jucătorului a decis că Ştiinţa trebuie să plătească indemnizaţia de formare-promovare pentru jucătorii Păpălă, G. Ionescu, V. Găman, Anghel şi Enciu după vechiul regulament. „În loc să se judece după regulamentul în vigoare, care spune că indemnizaţia pentru fiecare jucător este de 360 de milioane de lei, s-a invocat vechiul regulament. În aceste condiţii, CSSU ar trebui să primească doar 6.000 de dolari pentru fiecare jucător“, a declarat Mircea Miereanu, directorul adjunct al CSSSU Craiova. Pentru că ar primi cu un miliard de lei vechi mai puţin, oficialii CSSU au depus memoriu la Comisia de Apel, cazul urmând să se rejudece.

Expiră termenul în cazul Bădoiu

Universitatea Craiova a pierdut şi disputa cu Jiul Petroşani pentru cei 150.000 de dolari plus TVA (4,6 miliarde de lei vechi), bani pe care oltenii îi cereau în contul transferului jucătorului Alexandru Bădoiu de la Jiul la Poli Timişoara. Curtea de Arbitraj pentru Fotbal din cadrul FRF a decis, la începutul acestei luni, că Jiul nu are nici o datorie faţă de Universitatea Craiova şi a dat clubului din Bănie termen până astăzi, 26 mai, să returneze banii Jiului. Alin Simota, în timpul campinatului, boss-ul grupării hunedorene virase aceşti banii în contul Ştiinţei, pentru ca Jiul să fie programată în campionat, după ce comisiile FRF dăduseră iniţial câştig de cauză oltenilor. „Am discutat cu domnul Mititelu şi mi-a promis că săptămâna viitoare va vira banii. Chiar dacă nu mai poate fi presat în acest moment cu neprogramarea în campionat sau cu blocarea transferurilor, sunt convins că Adrian Mititelu ne va da banii, pentru că astfel riscă să plătească şi penalizări“, a spus, ieri, Alin Simota.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS