21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportArmstrong, fabricat de americani

Armstrong, fabricat de americani

Acuzat de dopaj după victoria sa la Turul Franţei, rutierul Floyd Landis a afirmat că responsabilii americani pentru lupta împotriva dopajului i-au propus să-l „toarne“ pe Lance Armstrong dacă vrea să primească un verdict favorabil din partea „judecătorilor“.
Landis a refuzat „târgul“, motivând că nu a avut nici o informaţie de oferit despre Armstrong, septuplu câştigător al Turului Franţei, bănuit şi el de dopaj. În plus, a făcut publică dorinţa tribunalului de arbitraj american, chiar dacă luni va fi prezent la prima audiere.
„Mi s-a spus că, dacă voi «oferi» dovezi care îl incriminează pe Lance Armstrong, voi avea cea mai uşoară suspendare posibilă. Acest lucru s-a întâmplat la prima discuţie între USADA (Agenţia Americană Antidoping) şi avocatul meu. Cred că este ofensator din partea USADA“, a spus Landis, convins că decizia nu va influenţată cu nimic. Floyd Landis a fost depistat pozitiv cu testosteron în seara celei de-a 17-a etape a Turului Franţei şi, în cazul în care nu-şi va dovedi nevinovăţia la audierea de luni, de la Malibu (California), va fi suspendat din viaţa sportivă pe o perioadă de doi ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS