20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎncă un Grand Prix în Spania

Încă un Grand Prix în Spania

Ibericii vor avea parte de două curse de Formula 1 în fiecare an. Pe lângă Marele Premiu organizat la Barcelona, bolizii vor „alerga“, începând din 2008, şi la Valencia.

Preşedintele „Marelui Circ“, Bernie Ecclestone, a anunţat ieri că a ajuns la o înţelegere valabilă pentru şapte ani cu guvernul regional din Valencia, pentru ca ibericii să organizeze din 2008 un Mare Premiu de Formula 1. Ecclestone, care este condiţionat de câştigarea alegerilor din această lună de către Francisco Camps, din partea Partidului Popular, a anunţat că noua cursă va purta numele de „Marele Premiu al Europei“ şi va fi programată spre finalul sezonului. Circuitul urmează să aibă o lungime de aproximativ patru kilometri, se aseamănă cu cel de la Monaco şi va avea loc, cel mai probabil, în noul port al oraşului, „America's Cup“.
Presa spaniolă scrie că Bernie Ecclestone a insistat ca Marele Premiu să aibă loc pe circuitul stradal şi nu pe cel din apropiere, „Ricardo Tormo“ din Cheste, care găzduieşte curse de MotoGP, dar este folosit şi pentru teste ale echipelor de Formula 1.
Suma necesară organizării fiecărei curse pe circuitul de la Valencia se ridică la aproximativ 26 de milioane de euro, iar Formula 1 a devenit mai populară în Spania după ce spaniolul Fernando Alonso a devenit campion mondial de două ori. Prin includerea circuitului de la Valencia, Spania va avea de anul viitor două Mari Premii, pe lângă cel de la Barcelona, deşi oficialul a anunţat mai de mult că nici o ţară nu va putea găzdui mai mult de o cursă în fiecare sezon. Circuitul de la Imola, care a găzduit Marele Premiu al statului San Marino, a fost scos din calendar, în timp ce Nurburgring şi Hockenheim vor găzdui alternativ MP de Formula 1 ale Germaniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS