11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDiaconu, mai tare-n pumni ca Rico Hoye

Diaconu, mai tare-n pumni ca Rico Hoye

Pugilistul român a mai contabilizat o victorie preţioasă ieri-dimineaţă, dovedindu-l pe american prin KO tehnic în runda a treia.

  În ciuda faptului că a avut în faţă un partener experimentat şi bine cotat, Adrian Diaconu şi-a dovedit forma bună în care este. Pugilistul român de 28 de ani l-a învins, la Montreal, pe americanul Rico Hoye, devenind challanger obligatoriu, şi va boxa pentru centura WBC cu actualul campion, Chad Dawson.
Adrian Diaconu, aflat la a 24-a victorie la profesionişti, 15 înainte de limită, a controlat partida, dovedindu-se superior la toate capitolele, iar în repriza a treia, mai precis în secunda 42, l-a lovit foarte puternic pe Rico Hoye în figură. Americanul a suferit o tăietură deasupra ochiului stâng şi a căzut în genunchi, determinându-l pe arbitrul întâlnirii să oprească meciul şi să-l declare învingător prin KO tehnic pe Diaconu, deşi meciul fusese programat să aibă 12 runde. „La categoria mea sunt cel mai bun. Este cea mai mare victorie din cariera mea. M-am pregătit foarte mult pentru acest meci şi eram gata din punct de vedere emoţional, fizic şi mental. Sunt pregătit pentru următorul adversar, sunt pregătit pentru titlul la categoria semigrea. Cred că am arătat lumii că pot fi cel mai bun şi că îl pot bate pe cel mai bun. Am arătat tuturor ce pot face“, a spus Diaconu.

Victorie salutată de canadieni

Pugilistul român, legitimat la Interbox, a fost foarte apreciat de canadieni pentru victoria obţinută în faţa lui Rico Hoye, considerând că merită să lupte pentru titlul WBC. „A fost cea mai impresionantă victorie pentru pugilistul de 28 de ani, un luptător de obicei metodic, care a lovit puternic încă de la început şi l-a copleşit pe Hoye, în vârstă de 32 de ani“, a notat canada.com. „Impresionant, impozant, intimidant. Toate aceste calificative sunt potrivite pentru prestaţia lui Adrian Diaconu în faţa americanului Rico Hoye. În urma acestei victorii, Diaconu şi-a meritat biletul pentru întâlnirea din toamnă cu deţinătorul titlului WBC la categoria semigrea, americanul Chad Dawson“, a anunţat Radio-Canada.
CBC susţine faptul că Diaconu ar trebui să îl întâlnească pe Dawson la trei luni după ce americanul îşi va apăra titlul, pe 9 iunie, împotriva mexicanului Jesus Ruiz, dar că în box programele se schimbă adesea.
În timp ce Adrian Diaconu a devenit cel de-al treilea boxer român care luptă pentru un titlu mondial la box profesionist, după Mihai Leu (WBO) şi Leonard Doroftei (WBA), într-un alt meci, Ion Ionuţ, supranumit „Jo Jo Dan“, s-a impus în faţa mexicanului Ricardo Cano, la categoria semimijlocie, la puncte, în opt runde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS