11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii n-au forţat

Alb-albaştrii n-au forţat

În ciuda celor trei victorii consecutive obţinute de Universitatea, pe stadionul „Ion Oblemenco“ nu au putut fi număraţi mai mult de două mii de suporteri. Mai mult, nici „peisajul“ de la galerie nu a mai fost ca altădată, majoritatea facţiunilor preferând să-şi încurajeze favoriţii de la Peluza Nord, singura brigadă rămasă la Peluza Sud „Cristi Neamţu“ fiind „Sezione Ultra'“. Asta nu a afectat însă cu nimic repertoriul fanilor, încurajările pentru juveţi alternând cu apostrofări la adresa conducerii. „În loc de profesionişti, angajezi numai stelişti“, a fost banner-ul prin care ultraşii de la Peluza Nord i-au reproşat lui Adrian Mititelu numirea lui Vlad Roşca în funcţia de director sportiv.
Convinşi de reuşită, alb-albaştrii au intrat relaxaţi pe terenul de joc şi acest lucru a condus la o partidă destul de ştearsă, nici Jiul neputând ieşi din amorţeală. Deşi au dominat şi au combinat mult la mijlocul terenului, juveţii nu şi-au trecut în cont decât trei ocazii de poartă: două şuturi ale lui Costea ('7, '28), ambele rezolvate de I. Curcă, şi o bară a lui Rose, după o incursiune foarte frumoasă ('41).

Şi-au revenit după pauză

Dacă prima repriză a fost destul de plictisitoare, în partea secundă, jocul Ştiinţei a crescut valoric şi acest lucru s-a văzut şi pe tabela de marcaj. Universitatea a reuşit să spargă „gheaţa“ în minutul 57, Njock punând capăt gafelor din primul act cu o execuţie foarte frumoasă, preluare şi şut la colţul lung al porţii petroşenene. După câteva momente de acalmie, Ştiinţa a punctat din nou, prin Dina, care a reluat imparabil cu capul centrarea lui Săceanu din corner ('74), spre bucuria celor din tribune.
Alb-albaştrii nu s-au mulţumit cu scorul afişat pe tabelă şi au încercat să-şi mărească avantajul, dar Florin Costea, după ce a ratat o ocazie de unu la unu cu portarul „minerilor“ ('79), a nimerit transversala ('81), spre disperarea lui Florin Cioroianu, aflat la cel de-al patrulea succes consecutiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII