14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSezon sub aşteptări pentru DWAR

Sezon sub aşteptări pentru DWAR

Accidentările, lipsa de profesionalism a unor jucătoare şi accesul limitat în Sala Sporturilor au făcut ca formaţia craioveană să încheie campionatul pe un dezamăgitor loc şase.

Formaţia feminină de handbal DWAR Craiova va disputa duminică ultimul meci din acest sezon, urmând să primească vizita celor de la HCM II Baia Mare, cu începere de la ora 11.00. Chiar şi în cazul unei victorii, oltencele nu pot încheia campionatul mai sus de locul şase. O poziţie deloc mulţumitoare pentru antrenorul Gabriel Bârcină: „Am o urmă de regret că vom termina doar pe locul şase. Dacă jucam şi în tur la fel de bine ca în partea a doua a campionatului, acum eram şi noi pe locurile trei, patru“.
Antrenorul DWAR Craiova a explicat ieri cauzele care au dus la această clasare modestă. În primul rând este vorba despre numărul mic de antrenamente în Sala Sporturilor, câte unul pe săptămână: „Neînţelegerea autorităţilor locale faţă de situaţia noastră financiară, mai bine zis a fabricii, a făcut ca jucătoarele să facă greşeli mari de prindere, pasare şi comunicare. Nu spun că dacă am fi făcut mai multe antrenamente săptămânal am fi reuşit să promovăm“.
Alt of al lui Bârcină este prestaţia unora dintre jucătoare, care s-au crezut mult prea devreme vedete: „Sunt foarte dezamăgit de unele jucătoare. Nu au vrut deloc să înţeleagă că încă nu au ajuns la un nivel la care să-şi dea aere de vedete. Făceau un meci bun, apoi nu te mai înţelegeai cu ele. Atitudinea lor lasă mult de dorit“.

Slabi în poartă

La capitolul dezamăgiri, antrenorul oltencelor a vorbit despre jucătoarea Ciobanu, care „după un tur excelent, a făcut un retur execrabil. Nici acum nu este refăcută după accidentarea de la Severin şi mai duce şi viaţă nesportivă“. Bârcină a adăugat că punctul nevralgic al echipei a fost poarta: „Am avut mult de suferit din cauza portarilor Prună şi Burada, în condiţiile în care nu respingeau mai mult de două-trei mingi pe meci“. Nici în atac craiovencele nu au stat prea bine, din lipsa unor interi de meserie.
În ceea ce priveşte sezonul viitor, Bârcină crede că va fi mai bine, indiferent dacă noii patroni ai întreprinderii Daewoo Craiova vor mai susţine sau nu echipa feminină de handbal: „Sunt ferm convins că dacă nu ne vor prelua noii patroni, fetele vor rămâne la club, pentru că actuala conducere a făcut multe pentru noi, nu a avut nici o datorie la salariu şi ne va susţine şi la anul, pe cât posibil“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS