19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbaliştii gorjeni au ratat toate obiectivele

Handbaliştii gorjeni au ratat toate obiectivele

Energia Pandurii Târgu Jiu va încheia campionatul pe locul 10, indiferent de rezultatul ultimei etape cu HCM Constanţa.

 Echipa de handbal masculin Energia Pandurii a ratat toate obiectivele posibile în acest sezon, după ce la un moment dat a fost la un pas de retrogradare. Handbaliştii gorjeni vor încheia campionatul pe locul zece, primul deasupra liniei ce delimitează Liga Naţională de Divizia A, şi nu vor fi înscrişi nici în Cupa României, pentru care luptă doar primele opt echipe din primul eşalon. Deşi îşi propusese să se claseze pe un loc ce permite calificarea în cupele europene, clubul din Târgu Jiu s-a salvat, în cele din urmă, datorită rezultatelor indirecte favorabile şi nu neapărat rezultatelor proprii. Trei antrenori au contribuit la această contraperformanţă, Liviu Andrieş, Mircea Paşek şi Vlad Caba, însă nu li se poate pasa integral responsabilitatea acestei clasări mult sub pretenţiile şi banii investiţi. Din această vară se anunţă o restructurare atât la nivelul conducerii administrative, cât şi la nivelul conducerii tehnice şi lotului, Sorin Toacsen preluând deja banca tehnică a grupării din Târgu Jiu.

Clasare ruşinoasă

Handbaliştii gorjeni pot şterge impresia proastă lăsată în acest sezon dacă reuşesc o victorie de palmares împotriva campionilor din Constanţa. Tehnicianul Mircea Paşek, care a condus echipa în cele mai multe jocuri, crede că elevii săi aveau potenţial pentru o clasare superioară. „După ce am participat în Cupa EHF, acum o clasare pe locul 10 indiferent de rezultatul meciului cu HCM Constanţa este o dezamăgire şi pentru jucători, şi pentru conducerea clubului, şi pentru mine. Băieţii sunt nemulţumiţi, puteau mai mult, sunt convins că puteau mai mult. A fost şi o fluctuaţie de antrenori şi fiecare stil de antrenament a avut repercusiuni asupra evoluţiei jucătorilor. Faptul că s-au transferat nişte jucători care într-un timp scurt nu s-au adaptat la echipă a determinat ca rezultatele să nu fie cele scontate de jucători şi de conducere. Sper că vom încheia campionatul cu fruntea sus, în sensul că vom face un joc bun cu Constanţa, să lăsăm măcar la final o impresie frumoasă“, a declarat Paşek. Meciul cu HCM Constanţa, programat mâine, de la ora 11.00, în Sala Sporturilor, este ultimul din acest sezon, de asemenea, ultimul pentru antrenorul interimar Mircea Paşek. „Sperăm că la jocul următor cu HCM Constanţa, fiind ultimul din acest campionat, vom pregăti echipa în aşa fel încât să fie un spectacol sportiv frumos. Sperăm să ne luăm revanşa, pentru că în tur, la Constanţa, am pierdut în ultimele secunde şi dorim şi eu, şi băieţii să câştigăm acest joc“, a adăugat Paşek.

Apolzan, în topul golgheterilor

Extrema Dariu Apolzan este cel mai bun marcator al echipei Energia Pandurii, regăsindu-se pe locul 8 cu 130 de goluri în clasamentul golgheterilor. Reuşitele acestuia se datorează în mare parte procentajului ridicat la executarea loviturilor de la şapte metri şi mai puţin golurilor din acţiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS