10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSimplu de trecut Jiul

Simplu de trecut Jiul

Liga I

Pandurii Târgu Jiu      2
Jiul Petroşani         0

•Stadion „Municipal“, spectatori: 4.000.
•Au marcat: Fl. Stângă ‘5, Vintilescu ‘34.
Pandurii: Guso – Popete, Rus (‘74, Vătavu), Chibulcutean, Dragomir – Ad. Popescu (‘69, Radovanovic), Vancea, Stângă, Iordache (‘52, Dedu) – Orac, Vintilescu. Antrenor: Eugen Neagoe.
Jiul: Ilie – Borza, Dinu, Florea, Lungan – Pintilii, Pâcleşan (‘52, Trăistaru), M. Gheorghe (‘79, Petrescu), Paleacu – Dulcea, Apetri (‘83, Spânoche). Antrenor: Gheorghe Poenaru.
•Cartonaşe galbene: Rus, Fl. Stângă, Chibulcutean, Guso.
•Au arbitrat: Ov. Haţegan – Ed. Crângaşu, S. Gheorghe.

Formaţia Pandurii şi-a continuat seria de victorii obţinute în acest an pe „Municipal“, Jiul Petroşani fiind al cincilea adversar, după Poli Iaşi, Oţelul, Ceahlăul şi Farul, care a plecat fără puncte de la Târgu Jiu. Petroşenenii nu au contat prea mult în joc, Guso fiind mai mult un simplu spectator.
Speranţele echipei lui Poenaru de a obţine măcar un punct s-au risipit în minutul cinci, când Florin Stângă, angajat de Vancea, nu l-a iertat pe portarul Ilie şi a deschis scorul. Jiul a ripostat prin Apetri, dar şutul acestuia de la 16 metri a lovit plasa laterală.
Cei de la Pandurii au revenit în ofensivă şi, după un şut peste poartă al lui Stângă, ghinionistul Orac l-a luat la ţintă din şase metri pe Ilie după o pasă inteligentă a lui Iordache. Până la pauză, Iordache şi-a mai făcut odată numărul în banda stângă a „pandurilor“, i-a centrat lui Vintilescu, iar acesta, din careul mic, a reluat cu capul pentru 2-0.

Debut pentru Radovanovic

Neagoe şi-a permis să experimenteze la reluare şi i-a trimis în teren pe Dedu şi Radovanovic, pentru bosniac fiind primul meci oficial în tricoul grupării gorjene. Jiul a ieşit de la cabine cu ceva mai mult curaj şi i-a ţintuit pe „panduri“ în terenul propriu.
Dulcea putea să-şi aducă echipa în joc cu un şut de la distanţă, însă Guso s-a opus, scoţând de sub bară. Pe contraatac, Vintilescu a scăpat singur cu Ilie, l-a driblat, iar portarul Jiului l-a faultat. Centralul Haţegan a arătat fără ezitare punctul cu var şi, cum specialistul Iordache nu mai era în teren, Neagoe l-a desemnat pe Orac. Din păcate, noul executant a şutat mult peste poartă, confirmându-şi renumele de ghinionist.
După meci, tehnicianul echipei Pandurii, Eugen Neagoe, şi-a lăudat formaţia doar pentru prestaţia din primele 45 de minute. „Am jucat destul de bine, ne-am creat ocazii. Din păcate, în repriza a doua am intrat relaxaţi, am luat jocul ca pe o miuţă. Îi felicit pe băieţi pentru modul cum au evoluat în prima repriză“, a spus „Geană“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS