7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeci de şase puncte

Meci de şase puncte

Moldovenii lui „Pinalti“ îşi joacă astăzi probabil şansa rămânerii în Liga I, într-un meci în care întâlnesc Universitatea, o echipă care nu a reuşit să câştige de 11 etape.

Chinul Universităţii a început prin toamna anului 2004, neputinţa oltenilor ducând, în 2005, la retrogradarea în Liga a II-a, iar acum, în primul campionat de Liga I, frustările şi greşelile au făcut ca Ştiinţa să se împiedice de o echipă precum Unirea Urziceni, promovată în Liga I în 2006!
Partida de astăzi, cu Ceahlăul, nu este crucială pentru olteni. Chiar dacă „Pinalti“ ne face astă-seară sub Pietricica, Universitatea are un program care ar putea s-o salveze.
Universitatea nu trece printr-o perioadă liniştită, seria de 11 meciuri fără victorie fiind elocventă, dar declaraţiile oficialilor dezvăluie că oltenii vor juca în această seară o altă partitură faţă de ultimele etape. Ceahlăul nu poate câştiga astăzi. Argumente? Evoluţiile slabe din ultima perioadă au arătat că echipa antrenantă până nu demult de Florin Marin este una care poate fi incomodată chiar la „Pinalti“ acasă, aşa cum încearcă astăzi să facă voinicii lui Florin Cioroianu. Este adevărat că noul antrenor al oltenilor a avut timp de pregătire doar două zile şi probabil că va încerca să-i surprindă pe moldoveni nu numai cu o formaţie destul de schimbată faţă de ultimele partide ale oltenilor, ci şi cu altă tactică. Este doar o probabilitate, astăzi vom vedea deciziile de ultimă oră ale lui Cioroianu, un antrenor care, cum spunea Nae Tilihoi, sperăm să nu fie doar un fel de manta de vreme rea.

Ilie Balaci ţine pumnii oltenilor

Când Fane Stoica a venit la Universitatea, el a debutat pe banca oltenilor cu o victorie, în deplasare, la Urziceni, ceea ce se aşteaptă şi acum la Piatra Neamţ, cu Cioroianu la cârma tehnică a Ştiinţei. „Rezultatele ţin un antrenor, Florin Cioroianu cunoaşte asta, ştie prea bine la ce s-a înhămat acum. Urez baftă Universităţii!“, a punctat ieri Ilie Balaci.
Cele două echipe sunt despărţite în clasament de doar trei puncte, având acelaşi pasiv la „adevăr“, – 13. Aşadar, o înfrângere a moldovenilor, acasă, ar însemna mai mult ca sigur retrogradarea. Asta şi din cauza programului Ceahlăului, care are meciuri cu UTA (d), FC Vaslui (a), Steaua (d), FC Argeş (a), Rapid (d), Dinamo (a). Nu vrem să fim răutăcioşi, dar „Pinalti“ a ţinut această echipă în prima ligă ani în şir prin mijloace specifice cooperativei, iar acum i-a venit, probabil, rândul. El, oricum, şi-a atins scopul, respectiv şi-a făcut campanie pe seama echipei, astfel că, în 2004, a trecut de pe banca tehnică a Ceahlăului, de unde dirija şi înjura, în fotoliul de primar al oraşului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII