14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii au doar varianta victoriei

Pandurii au doar varianta victoriei

În faţa unei echipe virtual retrogradată, oltenii trebuie să obţină cele două puncte pentru a se menţine în Liga Naţională.

Echipa de handbal masculin Energia Pandurii Târgu Jiu primeşte mâine, de la ora 11.00, vizita Universităţii Cluj, virtual retrogradată, gorjenii având nevoie de cele două puncte pentru a se menţine în Liga Naţională. „Studenţii“ clujeni nu au obţinut decât două succese în acest campionat, unul dintre ele chiar în faţa grupării din Târgu Jiu, în turul campionatului.
Oficialii echipei gorjene nu concep să piardă vreun punct, mai ales că mizează pe aportul publicului şi pe revenirea lui Truică. „Este obligatorie victoria, nici nu se pune problema, asta ne-ar mai trebui, să nu batem Clujul. Băieţii sunt montaţi, dacă jucăm la fel ca la Baia Mare nu o să avem probleme. În tur nu eram noi, acum sperăm să nu mai avem probleme, mai ales că jucăm acasă, cu publicul lângă noi. Clujenii nu au ce pierde şi vin să joace, să-şi vândă scump pielea ca de obicei. Nu sunt probleme de lot, Muraru rămâne suspendat, dar revine Truică“, a afirmat preşedintele secţiei de handbal a clubului Energia Pandurii, Gore Popescu.

Popescu nu agreează Superliga lui Gavrilescu

Dacă Adunarea Generală a Federaţiei Române de Handbal va valida propunerea preşedintelui clubului Oltchim Râmnicu Vâlcea, Ioan Gavrilescu, din 2008 Liga Naţională va deveni Superligă profesionistă, cu doar opt echipe. Clubul Energia Pandurii doreşte o ligă profesionistă, dar nu restrânsă la opt echipe, ci cu minimum 12 formaţii.
„Este normal să trecem la o ligă profesionistă după modelul fotbalului, dar nu înseamnă că trebuie să fie doar opt echipe. Domnul Gavrilescu a discutat prin prisma Oltchimului. Nici cei de acolo nu împărtăşesc ideea, Gavrilescu vorbeşte în nume propriu. Nu poţi să ştergi de pe hartă anumite localităţi care au handbal de mult timp. Asta facem, dispare handbalul dacă trecem la sistemul ăsta cu opt echipe. Noi am fost mulţumiţi cu 12 echipe, dar nici 14 nu e mult. Poate o să avem echipe de club mai puternice pentru că se concentrează toţi jucătorii valoroşi la acele echipe, dar dispare handbalul, nu mai vin sponsorii. Agreăm ideea de handbal profesionist, dar nu cu opt echipe“, este poziţia preşedintelui de la Energia Pandurii.
Gruparea gorjeană va ţine cont de posibilitatea ca Liga Naţională să se restrângă, încercând să transfere jucători în vară care să ducă echipa în primele opt formaţii din campionat. „Ţinem cont de faptul că trebuie să fim acolo în primele opt echipe, să nu avem surprize să rămânem în afara handbalului. Vom face transferuri, să nu avem probleme mai târziu“, a completat Gore Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS