17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRonaldinho este cel mai bine plătit fotbalist

Ronaldinho este cel mai bine plătit fotbalist

Revista France Football a publicat ieri clasamentul celor mai bine plătiţi fotbalişti de anul trecut, iar lider este, aşa cum era de aşteptat, brazilianul Ronaldinho, de la FC Barcelona.
Cu 24 de milioane de euro, starul sud-american s-a clasat în 2006, la fel ca şi în urmă cu un an, înaintea englezului David Beckham (17 milioane de euro), aflat încă la Real Madrid, lider autoritar la capitolul venituri în 2002, 2003 şi 2004.
Atacantul francez al formaţiei Arsenal Londra, Thierry Henry, a urcat pe locul al treilea, după ce şi-a reînnoit contractul cu „tunarii“ şi a ajuns să aibă un venit anual de 15,7 milioane de euro. În Top 20 au apărut şase nume noi, este vorba de Didier Drogba, Cristiano Ronaldo, Kaka, Iker Casillas, Andrei Şevcenko şi Fabio Cannavaro. Este de notat faptul că Zinedine Zidane, cu veniturile sale din publicitate de nouă milioane de euro, figurează încă în clasament, chiar dacă s-a retras din activitate după încheierea Cupei Mondiale.
În ceea ce priveşte antrenorii, Jose Mourinho (Chelsea Londra), cu zece milioane de euro, ocupă primul loc, devansându-l pe omologul său de la Manchester United, Alex Ferguson (6,1 milioane de euro). Urmează pe poziţia a treia Fabio Capello (Real Madrid), cu venituri de 5,8 milioane de euro.
France Football a făcut şi un clasament al celor mai bine plătiţi fotbalişti din Ligue 1. Lider este Djibril Cissé, cu venituri anuale de 4,8 milioane de euro, iar pe locurile următoare se află portughezul Pauleta (Paris-SG) şi brazilianul Juninho (Lyon).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS