7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSorin Tănasie nu are emoţii

Sorin Tănasie nu are emoţii

 „Pantera“ din Bănie speră să facă astă-seară, la Turnu Severin, încă un meci reuşit în perspectiva întâlnirii din vară cu deţinătorul centurii europene EBU-EU, spaniolul Lopez.

 

Prima gală profesionistă a anului se dispută în această seară în Sala Sporturilor din Drobeta Turnu Severin, cu participarea celor mai buni cinci pugilişti români care se vor înfrunta cu boxeri din Argentina şi Georgia. Cele două capete de afiş ale galei sunt meciurile: Viorel Simion vs. Alfio Ruiz (Argentina) şi Sorin Tănasie vs. Kakhaber Avetisian (Georgia). Pugilistul georgian a debutat în boxul profesionist anul trecut şi a disputat până în prezent nouă partide la profesionişti, obţinând şase victorii şi trei înfrângeri.
„Pantera“ din Bănie a afirmat: „Este adevărat că nu ştiu amănunte despre georgian, n-am văzut nici o casetă cu meciurile acestuia, dar nu am emoţii. Pe când eram la amatori, am boxat şi am câştigat multe partide fără să ştiu absolut nimic despre adversar. Iar acum cred că valoarea şi experienţa pe care le-am acumulat de când am trecut la profesionism îmi dau dreptul să sper la o victorie. Pentru întâlnirea de mâine (astăzi-n.r.), am un sponsor de nădejde, firma managerului meu, Fănel Trandafir, şi sunt susţinut de grupul de suporteri din Craioviţa Nouă, prietenii mei. Cum spuneam, Turnu Severin va însemna pentru mine un pas important pentru meciul cel mare, cel cu deţinătorul centurii europene EBU-EU, spaniolul Karim Quibir Lopez“.

„Meciul cu Avetisian este un fel de antrenament“

„Tănasie va fi învingător. Pe ce mă bazez? Sorin este un luptător adevărat, nu are cum să piardă în faţa georgianului“, a punctat managerul lui Tănasie, Fănel Trandafir. La rându-i, Constantin Buzdugeanu, antrenorul campionului din Bănie, a spus: „Dacă Sorin n-are emoţii, eu nici atât! Nu cred că georgianul ar putea să-i facă probleme lui Tănasie, care s-a pregătit bine. De fapt, pentru noi meciul anului este cel cu Lopez, pentru centura europeană, cel de mâine (astăzi- n.r.), cu Avetisian, este un fel de antrenamet, ca să zic aşa“.
Reamintim, forul european de box profesionist (EBU) a decis ca Sorin „Pantera“ Tănasie să boxeze în această vară cu spaniolul Karim Quibir Lopez, desemnându-l pe craiovean drept challenger obligatoriu la titlul continental deţinut de spaniol din martie 2007. Pe 14 aprilie, Lopez împlineşte 31 de ani, în timp ce Tănasie va împlini pe 8 iunie 27 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU