19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii caută puncte în Parcul cu Platani

Gorjenii caută puncte în Parcul cu Platani

Liga I

FC Naţional – Pandurii
• Stadion
„Cotroceni“, astăzi, ora 19.00 (Telesport)
• Formaţii probabile:
FC Naţional: Nae – Panc, Papură, Oprsal, L. Rusu – Ilin, Pelecaci, R. Iancu, Binaware – Chihaia, Cursaru. Antrenor: Sorin Cârţu.
Pandurii: Guso – Popete, Vătavu, Chibulcutean, Dragomir – Ad. Popescu, Vancea, Stângă, I. Iordache – Orac, L. Mihai. Antrenor: Eugen Neagoe.
• Vor arbitra: T. Crăciunescu – C. Savu, S. Stoianof.

Pandurii Târgu Jiu porneşte favorită în disputa din Cotroceni cu FC Naţional, având şansa să obţină primele puncte din deplasare în acest an.

În sezonul trecut, echipa Pandurii Târgu Jiu şi-a jucat în Cotroceni ultima şansă de salvare, Săpunaru trimiţându-i atunci de unul singur pe gorjeni în liga a doua prin cele trei goluri reuşite. Acum, „pandurii“ pot pune capăt speranţelor, şi aşa puţine, de menţinere a „bancarilor“ în Liga I dacă reuşesc să plece neînvinşi din Cotroceni. Oficialii echipei din Târgu Jiu vor însă mai mult de un punct din disputa cu FC Naţional. „Pentru noi, un egal ar fi o mare înfrângere“, susţine administratorul delegat, Viorel Temelescu.
Deşi stau la fel de prost la capitolul goluri marcate, diferenţa dintre Pandurii şi FC Naţional se face în altă parte. „Avem acelaşi număr de goluri marcate ca şi FC Naţional, dar nu avem acelaşi număr de puncte. Trebuie să jucăm mai bine decât FC Naţional şi să marcăm mai multe goluri decât ei, cam asta ar fi cheia succesului în acest joc“, crede Neagoe.

Cârţu şi FC Naţional au pierdut în acest sezon duelurile cu Pandurii

Tehnicianul „pandurilor“ a găsit de fiecare dată cheia succesului în faţa profesorului Sorin Cârţu şi în timpul mandatului acestuia la Poli Timişoara, şi în Cupa României, când s-a aflat, ca şi acum, pe banca lui FC Naţional. Oltenii pleacă în acest joc cu un avantaj moral dat de cele două succese din acest sezon obţinute în faţa grupării din Parcul cu Platani.
„Nu cred că se poate spune că este un meci între mine şi Cârţu. Eu îl respect şi cred că este un antrenor foarte valoros. Am avut plăcerea de a lucra cu el mulţi ani, dar vineri (astăzi – n.r.) vreau să îl înving din nou. Se poate spune că avem un avantaj moral în faţa lor pentru că i-am învins în Cupă şi suntem mai bine clasaţi, dar eu zic că ei vor fi motivaţi şi vor evalua cu foarte mare ambiţie. Pentru că se vor lega de această partidă şi de cele trei puncte pentru a se salva“, a mai spus „Geană“.
FC Naţional nu poate alinia cel mai bun unsprezece cu Pandurii, Herea fiind suspendat, Ghindeanu, Burcă, Drăgan, accidentaţi, în timp ce Lincar şi Fl. Dumitru au părăsit echipa. De partea cealaltă, Neagoe nu-l poate folosi pe Rus, suspendat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS