19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFără asigurări pe Allianz Arena

Fără asigurări pe Allianz Arena

Bavarezii şi „diavolii“ milanezi dau bătălia decisivă în această seară, după ce în tur au remizat pe „San Siro“, 2-2.
Pe arena „Allianz Arena“ din München, Bayern va primi în această seară, de la ora 21.45, replica „diavolilor“ milanezi, în manşa a doua a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. Tehnicianul german Ottmar Hitzfeld crede că acest meci va fi mai dificil decât cel din optimi, cu Real Madrid, când Bayern s-a impus cu scorul de 2-1, după ce pierduse cu 2-3 în Spania, reuşind să se califice în sferturi datorită numărului mai mare de goluri înscrise în deplasare.
„În retur va fi mai greu decât cu Real Madrid, pentru că AC Milan este mult mai puternică în defensivă şi joacă mai inteligent în atac“, a explicat antrenorul bavarezilor.
Pe „Allianz Arena“, milanezii pornesc de la scorul de 2-2 înregistrat în tur, care pare să-i avantajeze pe cei de la Bayern, şi vor fi nevoiţi să câştige, deoarece este puţin probabil că tabela va arăta 3-3.

Reintră Kahn şi Van Bommel

Hitzfeld nu se va putea baza în partida din această seară pe serviciile fundaşului francez Willy Sagnol, accidentat la genunchiul drept la meciul tur cu AC Milan. Clubul german a anunţat că Sagnol a fost operat de menisc joi seară şi va fi indisponibil circa patru luni. În partida de la Milano, Willy Sagnol a părăsit terenul în minutul 68, fiind înlocuit de Christian Lell.
După ce apărătorul argentinian Martin Demichelis s-a accidentat la coapsă şi a devenit indisponibil pentru meciul din această seară, antrenorul Ottmar Hitzfeld se confruntă şi cu altă problemă. Mijlocaşul Bastian Schweinsteiger ar putea rata, la rândul lui, meciul de pe „Allianz Arena“, existând posibilitatea ca el să nu fie refăcut după accidentarea suferită în urmă cu patru zile la meciul din Bundesliga, câştigat de bavarezi la Hannovra. Schweinsteiger a marcat la Hannovra golul victoriei bavarezilor (2-1), aceasta fiind a patra reuşită în campionatul Germaniei pentru internaţionalul de 22 de ani.
Faţă de partida de pe „San Siro“, Bayern München va beneficia în meciul de miercuri de serviciile portarului şi căpitanului său, Oliver Kahn, care şi-a ispăşit etapa de suspendare. De asemenea, va reveni pe teren şi mijlocaşul olandez Mark Van Bommel, batavul care şi-a ispăşit etapa de suspendare, considerând că echipa sa are cel puţin 51 la sută şanse de a accede în semifinale, după acel 2-2 înregistrat în tur.
„Avem prima şansă după rezultatul din tur şi cred că putem trece în turul următor. Dacă ar fi vorba de pocher, am putea spune că avem în mână cărţi bune şi suntem autorizaţi să sperăm la un succes“, a spus Van Bommel, care nu a putut juca în tur după suspendarea dictată de UEFA ca urmare a gestului urât adresat suporterilor lui Real, pe „Santiago Bernabeu“, în optimi.

„Carletto“ merge pe mâna lui „Pippo“

Carlo Ancelotti, antrenorul echipei italiene AC Milan, se va baza în partida de la München, potrivit presei din Peninsulă, pe veteranul Filippo Inzaghi, în încercarea de a obţine calificarea în semifinalele Ligii Campionilor. Din păcate pentru Carlo Ancelotti, la dispoziţia sa nu vor fi decât doi atacanţi: Inzaghi şi Oliveira. Brazilianul Ronaldo nu are drept de joc pentru Milan în Champions League, Alberto Gilardino este suspendat după meciul tur, iar Brocchi nu a fost inclus pe lista UEFA.
„Carletto“ Ancelotti are de ales între sistemul 4-3-1-2, care are dezavantajul că trebuie să-i introducă pe ambii atacanţi în primul „unsprezece“ şi nu va mai avea posibilitatea să arunce în luptă alt jucător ofensiv pe parcurs în cazul în care rezultatul va fi defavorabil. A doua variantă pentru tehnician este sistemul 4-3-2-1, un modul care îl are ca vârf de lance pe „Superpippo“ Inzaghi. Acest sistem i-a permis Milanului să câştige în sezonul 2002-2003 la München şi este foarte probabil ca şi în partida din această seară Ancelotti să folosească această aşezare în teren.
La antrenamentul efectuat luni, la Milanello, înainte de plecarea în Germania, Ancelotti a încercat mai multe soluţii. Una dintre ele a fost cu Inzaghi în atac, secondat de Kaka, iar cea de-a doua, cu Oliveira în postura de unic vârf, ajutat tot de Kaka, iar rezultatele au lăsat să se înţeleagă că prima variantă va fi cea pe care va miza antrenorul. Din cauza problemelor fizice, „Pippo“ nu a mai fost titular de o lună, de la meciul Milan – Celtic, disputat pe 7 martie, în manşa a doua a optimilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU