19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportToata lumea sta cu ochii pe Chivu

Toata lumea sta cu ochii pe Chivu

La meciul de astazi, de pe „Stadio Olimpico“, capitanul tricolorilor va fi urmarit de un reprezentant al Barcelonei, in timp ce presedintele gruparii Valencia, Juan Soler, a confirmat interesul fata de fundasul român.


In Liga Campionilor se vor disputa astazi ultimele doua meciuri din prima mansa a sferturilor de finala. Pentru suporterii români, capul de afis al rundei de astazi este tinut de meciul de pe „Stadio Olimpico“, dintre AS Roma, echipa la care evolueaza capitanul tricolorilor, Cristi Chivu, si Manchester United, care va incepe la ora 21.45 (Pro TV – in direct) si va fi arbitrat de germanul Herbert Fandel.


O data trecut obstacolul, Olympique Lyon, formatie care se afla printre primele trei favorite la câstigarea Ligii Campionilor, AS Roma va avea in sferturi alta adversara de temut, Manchester United fiind lidera la zi in Premier League si una dintre cele mai in forma grupari din Europa. Românul Chivu s-a refacut dupa operatia la nas suferita in urma cu o luna si este anuntat titular in disputa cu Manchester.


Totti s-a contrat cu Ferguson


Spiritele sunt destul de incinse inaintea meciului de astazi, de pe „Stadio Olimpico“. „Fotbalul englez nu imi place. Nici Anglia nu imi place, pentru ca acolo clima este umeda“, a spus capitanul echipei AS Roma, Francesco Totti.


Atacantul italian a fost deranjat de declaratiile managerului de la Manchester United, Alex Ferguson, care nu l-a citat pe Totti printre cei mai periculosi jucatori de la AS Roma. Dupa tragerea la sorti, antrenorul scotian a declarat: „Roma are mari jucatori, precum De Rossi si Mancini“.


„Ferguson poate sa creada orice despre mine. Voi incerca sa-l fac sa-si aduca aminte numele meu“, a replicat Totti.


Atacantul francez Louis Saha, refacut in urma unei accidentari la coapsa care l-a tinut departe de teren timp de cinci saptamâni, nu face parte din lotul anuntat de Manchester United, pentru meciul de astazi cu AS Roma. Saha este refacut, dar tehnicianul Alex Ferguson vrea ca francezul sa revina in competitie treptat si sa joace mai intâi, in aceasta saptamâna, intr-un meci al echipei a doua a gruparii din Manchester.


Begiristain si Soler, interesati de Chivu


Presa catalana a informat ca secretarul tehnic al gruparii FC Barcelona, Txiki Begiristain, va asista astazi la meciul AS Roma – Manchester United, unde il va urmari pe fundasul Cristian Chivu.


„La echipa italiana joaca trei fotbalisti doriti de Barcelona. In aparare sunt doi. Centralul Mexes – pentru care garanteaza personal Thuram – si Chivu, polivalentul fotbalist român, care poate juca si pe stânga. Un fotbalist exceptional, care stie sa faca tocmai ceea ce are nevoie echipa lui Rijkaard. Blocheaza balonul si stie cum si cu cine sa joace. Putin mai sus de acest cuplu il intâlnim pe De Rossi, un mijlocas despre care exista informatii excelente la Barca. Este international, tânar si raspunde profilului de mijlocas defensiv atât de dorit de Rijkaard“, a scris cotidianul catalan Sport.


La rândul sau, presedintele gruparii Valencia, Juan Soler, a confirmat interesul fata de fundasul Cristian Chivu.


„Este unul dintre cei mai importanti fundasi centrali din Europa, iar Valencia are interesul sa aiba cei mai buni jucatori. Cu asta cred ca am spus tot“, a spus Soler, atunci când a fost chestionat cu privire la intentia gruparii spaniole de a-l achizitiona pe internationalul român.


Chivu este pe lista de jucatori carora AS Roma intentioneaza sa le prelungeasca intelegerile, insa negocierile stagneaza si ar urma sa fie reluate la finalul sezonului. Cristian Chivu a declarat in mai multe rânduri ca doreste sa ramâna la AS Roma si ca este dispus sa-si prelungeasca acordul care expira in vara anului 2008.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS