14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportE timpul sa redevenim celebri!

E timpul sa redevenim celebri!

Tricolorii stiu ca sunt datori suporterilor si promit ca vor face tot posibilul sa se califice la turneul final al CE 2008.


„Portocala mecanica“ le-a cazut intotdeauna greu tricolorilor. Istoria ne arata ca Olanda nu are motive sa se teama de echipa României. Statistica spune clar: in opt meciuri disputate, România nu a invins niciodata si a inscris un singur gol. Se intâmpla intr-un amical disputat pe 27 mai 2000, 2-1 pentru Olanda. In schimb, batavii au perforat de 16 ori poarta tricolorilor.


Din fericire, in meciul de astazi, de la ora 21.30, de pe stadionul „De Kuip – Feyenoord“, statistica va conta putin sau deloc. In schimb, vor conta determinarea cu care jucatorii celor doua formatii vor aborda partida, precum si norocul, ingrediente principale pentru deznodamântul oricarei confruntari.


Daca „norocul nu se poate antrena“, in privinta determinarii, elevii lui Victor Piturca ar trebui sa fie cu mult peste olandezi. Numeroasele turnee finale ratate de nationala României i-au indepartat pe suporteri de tricolori, generatia lui Mutu, Chivu, Rosu si Marica fiind insa hotarâta sa schimbe aceasta situatie si sa duca prima reprezentativa acolo unde era pe vremea lui Hagi, Gica Popescu, Raducioiu si Lupescu.


„Ne-au durut necalificarile de pâna acum si vrem sa aducem România unde era in 1996, 1998 sau in 2000. Nu trebuie sa lasam locul 1 pentru nimeni, trebuie sa luptam pentru prima pozitie, dar si de pe locul doi ne putem indeplini obiectivul. Este clar ca urmarim locul 1, daca se poate“, a spus, inainte de a pleca spre Rotterdam, mijlocasul lui Recreativo Huelva, Laurentiu Rosu.


Victor Piturca nu va beneficia in meciul de astazi de aportul a trei dintre titularii sai. Este vorba de capitanul Cristian Chivu, de mijlocasul Florentin Petre si de atacantul Nicolae Dica, toti trei fiind accidentati.


Van Basten: „Doar victoria ma multumeste“


Din echipa Olandei va lipsi in partida cu tricolorii experimentatul portar Edwin Van der Sar, care este accidentat, acesta urmând sa fie inlocuit cu goal-keeper-ul lui Ajax, Stekelenburg. In schimb, atacantul Arjen Robben si fundasul John Heitinga s-au pregatit normal la antrenamentul oficial efectuat joi de nationala Olandei si sunt apti pentru meciul cu România. Robben, care a resimtit dureri la genunchi, si Heitinga, accidentat la coapsa, se pregatisera separat la antrenamentele de marti si de miercuri.


Sa remarcam ca olandezii au anuntat ca nu vor fi multumiti cu o remiza in meciul din aceasta seara, selectionerul Marco van Basten declarând ca doar cele trei puncte puse in joc l-ar multumi. „Voi fi satisfacut doar daca obtinem victoria. Vrem sa câstigam si cu România, si in Slovenia, iar atunci misiunea va fi indeplinita“, a spus van Basten.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS