5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânii au zdrobit Noua Zeelanda

Românii au zdrobit Noua Zeelanda

In cel de-al doilea meci din Grupa D a Campionatului Mondial de Polo din Australia, disputat miercuri noapte, nationala României a invins la scor, 18-4, reprezentativa Noii Zeelande. Elevii lui Vlad Hagiu au facut legea in bazinul de la Melbourne si au condus cu 3-0 dupa doar un minut si 40 de secunde de joc. Primul sfert s-a incheiat cu scorul de 5-0, tricolorii câstigând lejer si urmatoarele trei sferturi: 4-1, 5-2 si 4-1.


In ultima partida din grupa, programata mâine, de la ora 10.40 (ora României), nationala noastra, a patra echipa a Europei, conform clasamentului final al CE de la Belgrad (2006), va avea parte de cel mai dificil adversar, Ungaria, campioana olimpica en-titre. Românii nu au câstigat niciodata in fata vecinilor de la vest, dar, cu o mobilizare exemplara, spera la o victorie. „S-au mai vazut minuni si in polo. Cum noi am pierdut surprinzator in fata Canadei, nu vad de ce nu putem câstiga meciul cu Ungaria“, a afirmat antrenorul Vlad Hagiu.


In primul meci din grupa, tricolorii au fost invinsi de Canada cu 9-8, la capatul unui meci cu repetate rasturnari de scor, in care românii au avut cu 16 suturi la poarta mai mult decât adversarii, dar au pierdut in ultimele doua minute de joc. „Aici s-a jucat soarta noastra in grupa. Daca am fi câstigat, am fi fost siguri de locul secund. Asa este greu de crezut ca nord-americanii se vor impiedica de Noua Zeelanda“, a mai spus Hagiu.


Echipa clasata pe primul loc in grupa se califica direct in sferturile de finala ale competitiei, in timp ce ocupantele locurilor doi si trei vor sustine partide de baraj cu reprezentativele clasate pe aceleasi pozitii in Grupa C, românii putând intâlni puternica nationala a Greciei. Daca prinde podiumul Campionatului Mondial, România isi asigura prezenta la Jocurile Olimpice de la Beijing de anul viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS