7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChivu, aproape de revenirea pe teren

Chivu, aproape de revenirea pe teren

Capitanul tricolorilor, Cristian Chivu, a fost supus miercuri unui control la clinica „Villa Stuart“, verdictul medicilor fiind incurajator. Internationalul român are sanse sa revina pe teren la sfârsitul lunii martie, in meciul pe care AS Roma il va disputa cu AC Milan, in etapa a 30-a a campionatului Italiei.


Potrivit presei italiene, rezultatul controlului a fost „linistitor“ pentru Chivu, care va trebui insa sa poarte o masca de protectie la revenirea pe teren, dupa fractura de piramida nazala suferita in meciul cu Olympique Lyon, disputat pe 6 martie, in mansa secunda a optimilor Ligii Campionilor, când a fost lovit cu cotul in figura de brazilianul Fred. Incidentul s-a produs in minutul 80 al intâlnirii, la scorul de 2-0 pentru AS Roma, lovitura provocându-i românului o puternica hemoragie nazala. Cristian Chivu a fost operat a doua zi si, din cauza ca nu este complet refacut dupa interventia chirurgicala, va rata meciurile pe care reprezentativa României le va disputa in Grupa G a preliminariilor CE 2008, in compania Olandei si a Luxemburgului.


Meciul AS Roma – AC Milan, din etapa a 30-a din Serie A, se va disputa pe 31 martie, cu doar câteva zile inaintea primei manse a sferturilor Ligii Campionilor, faza a competitiei in care formatia din capitala Italiei va intâlni pe Manchester United (4 aprilie).


Nu e destul de valoros pentru Barcelona


Conform cotidianului catalan Sport, plafonul salarial este principala piedica in calea transferului fundasului Cristian Chivu de la AS Roma la FC Barcelona, internationalul român nefiind considerat indeajuns de valoros pentru a fi platit la fel ca jucatorii cei mai buni de la campioana Spaniei. Cristian Chivu ar primi la FC Barcelona un salariu mai mic decât la AS Roma, 2,3 milioane de euro pe an.


„Chivu, polivalentul fundas de la AS Roma, place de câtiva ani antrenorilor de la Barca, dar nu se hotarasc sa-l transfere. Problema, in afara de acordul cu gruparea italiana, este cu jucatorul, pentru ca, potrivit baremului clubului «blaugrana», Chivu nu este destul de valoros pentru a primi la fel de mult ca jucatorii cei mai buni. Astfel, plafonul sau salarial este la un nivel intermediar, iar Barcelona ii poate oferi doar un salariu mai mic decât la Roma: 2,3 milioane de euro“, a scris Sport.


Numele lui Cristian Chivu a fost asociat in repetate rânduri cu FC Barcelona. In prezent, Chivu este pe lista de jucatori carora AS Roma intentioneaza sa le prelungeasca intelegerile, insa negocierile stagneaza, presa italiana notând ca acestea vor fi demarate abia dupa ce formatia italiana isi va incheia parcursul in Liga Campionilor. Contractul dintre AS Roma si Cristian Chivu este scadent la finalul sezonului 2007/2008, iar dupa incheierea stagiunii in curs românul ar fi liber sa negocieze cu orice alt club, fara a mai avea nevoie de aprobarea gruparii italiene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS