19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Greseala fatala

Liga I


CFR Cluj – Pandurii 1-0


• Stadion „Gruia“, spectatori 4.000.


• A marcat: Semedo ’79.


CFR: Stancioiu – Tony, Cadu, De Sousa, Panin – M. Jose (’46, Semedo), Minteuan, Coroian – Didi (’46, Oliveira), V. Frunza (’57, Anca), Surdu. Antrenor: Cristiano Bergodi.


Pandurii: Guso – Mândrean, Rus, Chibulcutean, Dragomir – Ad. Popescu, Vancea (’65, Pacurar), Fl. Stânga (’80, Vintilescu), I. Iordache (’57, Vasilache) – D. Orac, L. Mihai. Antrenor: Eugen Neagoe.


• Cartonase galbene: Minteuan, Frunza, Panin / Stânga, Iordache.


• Au arbitrat: Al. Deaconu – N. Marodin, I. Radu.


O sclipire a lui Semedo a naruit sperantele de un punct ale „pandurilor“ la Cluj, oltenii invocând ghinionul la bara lui Orac din primul mitan.


Daca la prima deplasare a returului „pandurii“ au facut figuratie, la Cluj, echipa lui Neagoe a fost la un pas sa plece cu un punct, meritat de altfel, in fata unei aspirante la accederea in grupele Ligii Campionilor. Neagoe a „citit“ bine jocul clujenilor, blocând actiunile ofensive ale gazdelor, care rareori au ajuns in pozitie de finalizare. „Ceferistii“ si-au aratat coltii abia dupa 11 minute de joc, când o actiune purtata pe partea stânga a semanat panica in defensiva gorjeana, insa centrarea lui Surdu in fata portii a fost retinuta de Guso.


Pandurii putea da lovitura câteva minute mai târziu, când Orac l-a surprins pe Stancioiu cu un sut de la 25 de metri, dar balonul a izbit bara transversala. Elevii lui Bergodi au impins jocul in terenul advers, dar pâna la limita careului de 16 metri al gorjenilor de unde Frunza a incercat fara efect sa-l bata pe Guso. Finalul primei parti a apartinut oaspetilor, cu Adi Popescu in rol de servant si finalizator, acesta fiind blocat de Stancioiu si Tony. Orac a mai trimis o „ghiulea“ spre buturile adverse, dar fara efect pe tabela cea noua a clujenilor.


Cursa de exceptie a lui Semedo


Nemultumit de joc si rezultat, italianul Bergodi a epuizat imediat dupa pauza toate cele trei schimbari, pe teren facându-si aparitia si Semedo, fotbalistul de care Neagoe se temea inaintea partidei. Imediat a mutat si „Geana“ cu Vasilache vârf, in timp ce Orac a fost trecut pe banda stânga, in locul lui Iordache. Ex-rapidistul a dat insa dovada de egoism, irosind un contraatac care putea deveni periculos, preferând o executie de la distanta in locul unei combinatii cu Liviu Mihai. Inlocuirea lui Vancea, sigur la inchidere, avea sa-i coste pe „panduri“, Semedo speculând bulevardul din linia mediana a gorjenilor. Portughezul a luat pe cont propriu o actiune de la 30 de metri de poarta, l-a driblat scurt pe Rus si a sutat in stânga lui Guso, gol care a adus trei puncte mari clujenilor. Vintilescu a bifat si el ultimele zece minute de speranta intr-o revenire, dar CFR se putea desprinde la bara lui Oliveira.


„Rezultatul este nedrept“


Antrenorul echipei Pandurii, Eugen Neagoe, considera ca a pierdut nemeritat la Cluj, pe fondul unui joc bun reusit de elevii sai. „La fotbal câteodata pierzi si nedrept. Eu cred ca am prestat un joc destul de bun, pacat de acea greseala din minutul 79. Am primit un gol pe fondul unui joc reusit al nostru. Cred ca puteam sa plecam cu un punct, ba chiar, daca intra sutul lui Orac la acea bara din prima repriza, ne puteam gândi si la o victorie. Rezultatul este nedrept. Cred ca un egal era echitabil. Toti baietii care au jucat au avut o evolutie buna si meritam mai mult in aceasta partida. Sunt suparat pe rezultat, nu pe baieti. Am jucat cu o echipa buna, care vrea sa mearga in Liga Campionilor, si i-am facut fata cu brio“, a declarat Neagoe dupa meci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII