19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTurneele zonale se tin la Craiova

Turneele zonale se tin la Craiova

Craiova va gazdui, la sfârsitul acestei saptamâni, faza zonala a Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar (ONSS) la volei, pentru elevii de gimnaziu, nelegitimati.


Turneul de la feminin se va desfasura la Grupul Scolar „Ilie Murgulescu“. Pe lânga reprezentanta Doljului, echipa Colegiului National „Fratii Buzesti“ (profesor Liliana Popescu), vor mai lupta pentru calificarea la turneul semifinal câstigatoarele fazelor judetene din alte patru judete: Gorj, Dâmbovita, Olt si Arges.


La masculin, meciurile vor avea loc la Grupul Scolar „C.D. Nenitescu“, urmând sa se intreaca licee din Dolj (Colegiul National „Stefan Velovan“, profesor Jeni Lupu Banga), Dâmbovita, Arges si Gorj. Judetele Vâlcea si Olt nu vor trimite echipe la turneul zonal din lipsa banilor.


In ceea ce priveste echipele craiovene, CN „Stefan Velovan“ are sanse mari sa se califice, având in vedere performantele din ultimii ani, cu clasari pe podium. MEdC a oferit ISJ Dolj organizarea turneelor de zona, la feminin si masculin, pentru ca institutia are experienta organizatorica si in anii trecuti s-a achitat cu brio de sarcini.


Saptamâna trecuta au fost desemnate câstigatoarele fazei judetene, la Dolj, si la alte sporturi. La baschet, câstigatoare au iesit echipele Colegiului National „Elena Cuza“ (feminin) si Liceul „Stefan Odobleja (masculin). Turneul de zona la baschet va avea loc in perioada 27-29 martie, in judetul Arges. In competitia de fotbal masculin, câstigatoare pe Dolj a iesit echipa Grupului Scolar „Electroputere“ Craiova, urmata de Liceul Teoretic din Dabuleni si Grupul Scolar „Matei Basarab“ din Craiova. Fotbalistii liceeni de la „Electroputere“ vor participa la turneul semifinal in judetul Olt, in perioada 16-18 martie. La handbal, campioana judeteana va fi stabilita in acest week-end, in urma competitiei care se va desfasura la Scoala Generala nr. 30 din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS