7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu, one man show

Mutu, one man show

„Briliantul“ a facut spectacol in partida de duminica cu Empoli, câstigata de Fiorentina cu 2-0, inscriind un gol si pasând decisiv la reusita lui Toni.


Adrian Mutu a fost principalul artizan al victoriei obtinute duminica de Fiorentina cu scorul de 2-0, pe teren propriu, in fata formatiei Empoli, in etapa a 25-a a campionatului Italiei. „Briliantul“ a deschis scorul in minutul 26, cu un lob din interiorul careului, de la circa 12 metri, si tot el i-a pasat colegului sau din ofensiva Luca Toni, care a stabilit scorul final in minutul 75. Golul marcat de Mutu este al 11-lea pentru el in actuala editie a campionatului italian, jucatorul român formând impreuna cu Luca Toni (13 goluri) cel mai bun cuplu de atacanti din Serie A. Cesare Prandelli l-a inlocuit pe internationalul român in minutul 83, cu Reginaldo, Mutu fiind ovationat de publicul prezent pe stadionul „Artemio Franchi“ la iesirea de pe teren.


Dupa aceasta victorie, Fiorentina a urcat pe pozitia a saptea in clasament si se afla la patru puncte distanta de un loc de Cupa UEFA.


Mutu, „locomotiva“ echipei


Adrian Mutu a fost desemnat de presa italiana cel mai bun jucator de pe teren in partida AC Fiorentina – Empoli.


„Mutu a fost cel mai bun de pe teren. A fost locomotiva echipei. Si-a tras colegii dupa el si a deschis scorul printr-o executie de finete. A produs panica pe partea stânga, dar a venit de nenumarate ori in centru pentru a crea spatii“, a scris site-ul goal.com, care i-a acordat nota 8 internationalului român.


Cotidianul Corriere Canadese si site-ul fiorentina.it l-au notat pe „Briliant“ cu 7,5. „Românul a inscris un gol superb, demn de un autentic numar 10. A colaborat bine cu Toni, desi internationalul italian nu a fost in cea mai buna forma“, a scris fiorentina.it.


In schimb, agentia Datasport, cotidianul Il Giorno si site-urile violanews.com si calciotoscano.it i-au acordat nota 7 atacantului român.


„Mutu a deschis scorul printr-un lob de efect, iar apoi s-a sacrificat pentru echipa. Poate candida la titlul de personajul principal al Fiorentinei“, a scris Datasport.


Cu cele 11 goluri inscrise in acest sezon, Mutu se situeaza pe pozitia a patra in clasamentul golgheterilor din campionatul Italiei. „Briliantul“, care a reusit un gol din penalti, se afla la egalitate in aceasta ierarhie cu atacantul suedez al echipei Internazionale Milano, Zlatan Ibrahimovici.


Primele trei pozitii in clasamentul golgheterilor sunt ocupate de Francesco Totti (AS Roma, 14 goluri), Luca Toni (AC Fiorentina, 13 goluri), Gionathan Spinesi (Catania) si Roland Bianchi (Reggina), ambii cu câte 12 reusite.


Codrea s-a accidentat


Mijlocasul Paul Codrea a fost titular, dar a parasit in minutul 23 terenul in partida pe care echipa sa, Siena, a pierdut-o cu 1-0 la Messina. In locul sau a fost introdus Brevi. Pâna la inlocuirea sa, Codrea avusese o evolutie buna. Unicul gol al meciului de pe stadionul „Giovanni Celeste“ a fost inscris de Edgar Alvarez, in minutul 90. Cu 25 de puncte, Siena se afla pe locul 13 in clasament.


Ascoli, echipa la care evolueaza fundasul Valentin Nastase, a reusit sa obtina duminica un punct pe terenul formatiei Livorno, partida dintre cele doua formatii incheindu-se cu scorul de 0-0. Aparatorul român a jucat pe toata durata celor 90 de minute si a fost notat cu 6,5 de agentia Datasport, care a scris despre el urmatoarele: „A fost foarte atent, mai ales in repriza a doua. A avut o interventie foarte buna la Fiore, care l-a impiedicat pe jucatorul gazdelor sa inscrie dupa ce acesta scapase singur cu portarul Eleftheropoulos“. Echipa lui Vali Nastase se afla tot pe ultima pozitie in clasament si dupa aceasta etapa, situându-se la sase puncte distanta de ultima pozitie care asigura salvarea de la retrogradare.


Nerefacut inca dupa accidentarea suferita la coapsa dreapta, Cristian Chivu nu a fost convocat de antrenorul Luciano Spalletti pentru partida pe care AS Roma a câstigat-o, cu scorul de 3-0, pe „Stadio Olimpico“ in fata formatiei Reggina (Tavano ’55, Mexes ’65, Panucci ’90). AS Roma are 52 de puncte si ocupa locul al treilea in clasament, la 14 puncte de lidera Internazionale Milano, invingatoare cu 5-2 la Catania.


Serie A, etapa a 25-a


Rezultate: Chievo Verona – Torino 3-0, Atalanta – Palermo 1-1, Cagliari – Lazio 0-2, Fiorentina – Empoli 2-0, Milan – Sampdoria 1-0, Udinese – Parma 3-3, Roma – Reggina 3-0, Livorno – Ascoli 0-0, Messina – Siena 1-0, Catania – Inter 2-5.


Clasament: 1. Inter 66 de puncte; 2. Roma 52; 3. Palermo 44; 4. Lazio 37; 5. Milan 36; 6. Empoli 35; 7. Fiorentina 31; 8. Atalanta 31; 9. Udinese 31; 10. Catania 31; 11. Sampdoria 30; 12. Livorno 27; 13. Siena 25; 14. Cagliari 23; 15. Chievo Verona 22; 16. Torino 22; 17. Reggina 20; 18. Messina 20; 19. Parma 16; 20. Ascoli 14.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS