20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDumbravean si Rosca, pe drumuri diferite

Dumbravean si Rosca, pe drumuri diferite

Dupa aproape patru ani de colaborare cu Eleodor Rosca, bistriteanca de 23 de ani a hotarât ca incepând din acest an sa se pregateasca sub comanda profesorului Carol Santa. Cu toate acestea, semifondista va reprezenta in continuare CS Olimpic la concursuri.


Decizia despartirii Corinei Dumbravean de antrenorul care a descoperit-o, Eleodor Rosca, a fost luata de comun acord, in urma mai multor discutii. Rosca spune ca totul a fost facut spre binele fostei sale eleve: „Am vorbit cu Corina si am tras concluzia ca intervenise rutina in pregatire. Schimbarea de antrenor s-a facut si dupa consultari cu antrenorii federali, totul in favoarea performantei. Nu este un capat de tara ca eu nu o mai antrenez. Ea se va pregati cu profesorul Carol Santa, dar a ramas la clubul nostru. Ii oferim conditii bune, salariu si nu avea nici un motiv sa aleaga alt club“.


Daca alti antrenori isi leaga numele numai de o sportiva, cu performatele careia se lauda, Doru Rosca este de parere ca plecarea Corinei Dumbravean are si o parte buna. „Stiti cum se spune: in spatele unei campioane este o umbra. Acum voi fi mai liber si voi scoate la lumina alte sportive, poate la fel de valoroase ca si Corina. Eu consider ca menirea unui antrenor este sa descopere cât mai multe talente, nu sa stea toata viata lânga o sportiva. Eu de felul meu sunt luptator. Imi place mereu sa o iau de la capat. Dupa ce antrenasem sportive pentru probele de aruncari si am scos o vicecampioana mondiala (Virginia Baluta – n.r.), am trecut la semifond. Cine stie ce imi rezerva viitorul“, a adaugat valorosul antrenor de la CS Olimpic.


A facut-o vicecampioana europeana


Descoperita si slefuita de antrenorul craiovean, Corina Dumbravean a avut un parcurs foarte bun de-a lungul anilor, mai ales in proba de 1.500 m. Cea mai importanta performanta a sa este medalia de argint cucerita la Campionatul European indoor din 2005 (Madrid), când a scos 4:05.88 si a doborât recordul altei bistritence, Gabriela Szabo, care statea in picioare de un deceniu. Printre succesele internationale ale Corinei se mai numara o medalie de bronz la Campionatul European de juniori din Finlanda (2003). La Mondialele de sala din 2006 (Moscova), Dumbravean a obtinut doar locul sase, dupa acel concurs antrenorul sau acuzând federatia de nepasare fata de sportivii de la lot, dupa ce eleva sa facuse febra si nu primise ingrijiri corespunzatoare.


Tot anul trecut, la CE de la Göteborg, bistriteanca s-a clasat pe pozitia a sasea, dar a realizat cel mai bun timp personal in proba de 1.500 m (4:02.24). In palmaresul ei, dar si al CS Olimpic, se mai afla o medalie de aur la Europenele de tineret, trei titluri balcanice si mai multe titluri nationale.


Donisa vine puternic din urma


O data cu plecarea Corinei, alte doua sportive de la CS Olimpic au iesit la rampa. Daniela Donisa a facut senzatie la recentul Campionat National de sala, cucerind trei medalii, una de aur la 800 m si doua de argint la 1.500 m. Donisa si Cristina Vasiloiu, ambele junioare, si-au facut baremul si vor participa la Europenele de sala, de seniori, din luna martie, de la Birmingham.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS