19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPortarii golgheteri si atacantii intre buturi

Portarii golgheteri si atacantii intre buturi

Finalul partidei dintre Pandurii Târgu Jiu si FC Seul, incheiata cu victoria coreenilor, scor 2-1, l-a gasit intre buturile gruparii gorjene pe atacantul Sorin Vintilescu. Acesta s-a achitat bine de sarcini, având interventii sigure in cele douazeci de minute jucate pe postul de portar. In minutul 68, Balaet, inlocuitorul la pauza al lui Guso, a fost nevoit sa faulteze in calitate de ultim aparator, pentru a evita un gol iminent care ar fi ridicat scorul la 3-0 in favoarea adversarilor, fiind eliminat. Cum Pandurii efectuase cele cinci schimbari permise de regulamentul competitiei, Vintilescu a fost cel care a intrat in poarta oltenilor. „Am mai jucat portar pe când evoluam la Severnav in derbiul orasului cu Drobeta Turnu Severin. Portarii nostri au fugit noaptea din cantonament si am intrat eu in poarta din primul minut. Am pierdut cu 2-1. Oricum, imi place in poarta. «Geana» se poate baza pe mine“, a spus Vintilescu.


Portarii, mai eficienti decât atacantii


Daca atacantii echipei lui Eugen Neagoe nu au reusit sa marcheze nici un gol in cantonamentul din Antalya, in schimb, portarul Adnan Guso si-a trecut numele pe lista marcatorilor in partida cu Fehervar, când a marcat un gol din poarta in poarta.


„Geana“ nu este ingrijorat de lipsa de eficacitate a elevilor sai din avanposturi, desi mai sunt doar doua saptamâni pâna la reluarea campionatului. „Vintilescu a avut o ocazie la 1-0, puteam sa facem 1-1 in meciul cu FC Seul, insa, din pacate, a ratat. Asteptam ca Vintilescu si toti ceilalti sa fie mult mai proaspeti si mai inspirati in tot ceea ce fac de acum inainte. Nu ma ingrijoreaza ineficacitatea atacantilor pentru ca am jucat cu echipe foarte bune si atacantilor le este destul de greu sa marcheze. De fapt, am dat foarte putine goluri, dar am si primit foarte putine“, a spus Neagoe.


Diferenta de mentalitate


Fostul international Adrian Ilie, prezent la jocul dintre Pandurii si FC Seul, a punctat la final diferenta dintre cele doua grupari: „Au avut sapte viteze peste Pandurii. Au alergat de i-au omorât pe olteni. Au facut presing 20 de minute de nu au iesit din jumatatea lor“. Eugen Neagoe pune infrângerea pe seama diferentei de mentalitate dintre cele doua echipe si nu de valoare. „Nici cu un vârf, nici cu doua nu am pus mari probleme in meciul cu FC Seul. Nu e diferenta de valoare, ci de mentalitate. Nu ne-au surprins cu nimic, Seul e o echipa care munceste, care alearga foarte bine si diferenta s-a facut prin munca. Au jucatori de viteza care au facut presing, stilul coreean este foarte greu de contracarat daca nu esti o echipa bine pregatita si fizic, si tactic, iar noi, zic eu, am facut cel mai slab joc de când suntem in cantonament“, a concluzionat „Geana“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS