7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportArbitri batuti cu pumnii si picioarele

Arbitri batuti cu pumnii si picioarele

Lipsa de experienta si necunoasterea de catre arbitri a regulamentului la fotbalul in sala au dus la incidente neplacute.


Editia din acest an a campionatului de futsal, desfasurata in Sala Polivalenta din Severin, a stârnit interesul spectatorilor, care au venit in numar neasteptat de mare in tribune pentru a vedea cele 12 echipe inscrise in competitie. Daca diriguitorii formatiilor au depus eforturi mari pentru a gasi sursele de finantare, cunoscut fiind faptul ca numai chiria pentru un joc este de aproximativ 30 de euro, nu acelasi lucru se poate spune despre cei care ar trebui sa imparta dreptatea in teren.


Necunoasterea regulamentului de catre arbitri a dus la evenimente in urma carora a fost nevoie ca oamenii de ordine sa patrunda in suprafata de joc pentru a calma jucatorii, dupa ce lovisera arbitrii, cum s-a intâmplat la meciul dintre AS Dyadoora si AS Atletic-Sud. Aceste lucruri au pornit de la neintelegerile dintre cei doi arbitri, nu de putine ori fiind necesar sa intervina cei de la masa oficiala pentru a clarifica anumite aspecte de joc. „I-am prelucrat regulamentul, insa ce sa le fac daca nu l-au inteles toti? Eu nu pot sa mai arbitrez acum. Astia sunt arbitrii!“, a comentat presedintele AJ de Futsal Mehedinti, fostul arbitru divizionar A Costel Olteanu.


Familia Stoican, in prim-planul incidentelor


Scandalul a fost iscat de jucatorii echipei Atletic-Sud, finantati de tatal internationalului român Flavius Stoican, care au luat la bataie arbitrii si observatorul de joc. Meciul a fost intrerupt in minutul 13 al primei reprize si a continuat cu bataie si imbrânceli alte zece minute. Cei vizati de pumnii si picioarele jucatorilor nervosi, printre care si fratele lui Flavius Stoican, au fost arbitrul principal Zvetozar Ianculovici si observatorul Ovidiu Cioaba. In incaierarea din teren a fost implicat chiar si tatal lui Stoican, Ianuarie, care l-a luat pe arbitru de gât si l-a amenintat cu bataia.


In sala au patruns si suporteri, care s-au luat si ei la bataie. Jandarmii prezenti in mod intâmplator la sala au intervenit cu greutate si nu au retinut pe nimeni, explicând ca nu au fost decât acte de violenta verbala. Cu toate ca jocul a fost intrerupt câteva minute si arbitrii au iesit cei mai sifonati, meciul a continuat, sub un cor de injuraturi si huiduieli.


Delegari neinspirate


Ciudata la aceasta competitie a mai fost si delegarea arbitrilor. Pe lânga faptul ca au oficiat arbitri care au iesit din activitate de ani buni sau au revenit pe teren „fluierasi“ care au fost exclusi din arbitraj de catre FRF, la meciul dintre AS Frontiera si AS Salubritatea am avut surpriza sa constatam ca meciul este arbitrat de catre doi „cavaleri ai fluierului“ salariati ai Politiei de Frontiera, lucru care a dus la nemultumiri de partea echipei Salubritatea. Campionatul se va incheia pe 15 februarie, atunci când este programata finala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS