7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRemiza pentru linistea Baniei

Remiza pentru linistea Baniei

Liga I


Universitatea – FC Steaua 0-0


• Stadion: „Ion Oblemenco“, spectatori: 16.000


Universitatea: Bornescu – Dananae, Stoica, Mitchell, Rose – A. Ionescu (’90, I. Gaman), Dina (’88, Gargalie), Saceanu, Velcovici – Pirvu (’81, Girla), Baird. Antrenor: Stefan Stoica.


Steaua: Cernea – Nicolita, Goian, Ghionea, Coman – Oprita (’14, V. Badea), Ov. Petre (’79, Paraschiv), Radoi, Cristocea (’64, Bostina) – Dica, Thereau. Antrenor: Cosmin Olaroiu.


• Cartonase galbene: A. Ionescu, Dananae, Velcovici (2), Mitchell. D. Stoica (2) / G. Coman.


• Cartonase rosii: Velcovici ’75, D. Stoica ’90+3.


• Au arbitrat: A. Constantin – Cr. Nica si I. Onicas.


In tur a fost 3-0 pentru Steaua, dar Universitatea, abia revenita in prima liga, promitea ca va creste foarte repede si ca in retur isi va lua revansa. Inaintea partidei, ambele tabere au declarat ca isi doresc foarte mult victoria, Stiinta, pentru a avea o iarna linistita, dar si pentru a le face un cadou pe plac suporterilor sai, Steaua, pentru a candida cu succes la ocuparea locului doi, care i-ar aduce si la anul prezenta in Champions League. Inaintea partidei s-a spus ca patronii celor doua echipe au pus la bataie câte 100.000 de euro pentru o victorie, iar in tribune atmosfera a fost una de derbi, din arsenalul celor doua galerii nelipsind tortele, petardele sau fumigenele.


Baird a ratat din nou tinta


Oltenii au inceput in forta partida si puteau deschide scorul in minutul 5, când Lucian Pirvu a centrat de pe partea dreapta, portarul Cernea a respins gresit pâna la Baird, dar australianul, aflat la marginea careului mic, a sutat in blocajul lui Goian. Steaua a raspuns un minut mai târziu prin francezul Thereau, dar sutul acestuia a trecut putin peste poarta. A urmat o perioada fara faze de poarta, in care Universitatea a reusit sa fie mai activa in joc si sa-si tina adversarul la respect. Nici iesirea lui Oprita din minutul 13, accidentat grav la genunchiul drept, nu a schimbat datele problemei, craiovenii cautând cu insistenta drumul spre poarta bucurestenilor. Elevii lui Fane Stoica au irosit o buna ocazie in minutul 22, când Pirvu si Baird au scapat pe contraatac, având in fata un singur adversar, Goian, dar pasa lui Pirvu a fost interceptata de fundasul stelist, care si-a mai salvat o data echipa. Sutul lui Andrei Ionescu din minutul 27 a fost ultima ocazie a juvetilor din prima repriza.


Si partea a doua a jocului a debutat in aceeasi regie, cu Universitatea avansata, facând presing departe de poarta lui Bornescu, in timp ce Steaua s-a aratat incomodata de insistenta cu care oltenii s-au batut pentru fiecare minge. Struniti de antrenorul Stefan Stoica si incurajati de public, alb-albastrii au incercat sa forteze in ofensiva, dar centrarile fara destinatar ale lui Pirvu sau reluarile imprecise ale lui Baird au facut ca scorul sa ramâna neschimbat. Mai mult, Stiintei i-a trecut glontul pe lânga ureche in minutul 62, când V. Badea a centrat de pe partea dreapta, Bornescu a ratat interceptia, iar Dica a sutat spre poarta goala, dar D. Stoica a respins providential.


Doi craioveni eliminati


In minutul 75, dupa ce arbitrul Augustus Constantin a acordat lovitura libera pentru olteni, Velcovici a protestat indelung si a vazut de doua ori cartonasul galben, fiind trimis la cabine. Apoi, in minutul 80, Pirvu s-a accidentat, suferind o intindere musculara la coapsa dupa un sprint pe partea dreapta. In aceste conditii, Stiinta, fara rezerve cu nume pe banca, a preferat sa conserve rezultatul. Eliminarea lui Dorel Stoica, venita in minutele de prelungire, n-a mai contat intr-un meci in care Craiova a suplinit prin ambitie si daruire handicapul cu care pleca in fata Stelei, o echipa cu jucatori mult mai experimentati, dar care pe „Ion Oblemenco“ a fost pusa la respect de tinerii Baniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

58 COMENTARII