21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024

Salvatorul Mutu

„Briliantul“ a marcat unicul gol al toscanilor in minutul 17 si a mai avut o sansa de a inscrie, fiind considerat cel mai bun jucator al meciului.


Atacantul român Adrian Mutu a reusit sa sparga gheata in editia 2006/2007 a campionatului italian si a inscris primul sau gol pentru Fiorentina intr-un meci oficial, in partida câstigata de toscani pe teren propriu, cu scorul de 1-0, in fata formatiei AC Parma, in runda a treia din Serie A. Mutu a marcat unicul gol al meciului in minutul 17, cu un sut violent cu stângul, din prima, in urma unei patrunderi in careu a lui Toni, care i-a pasat apoi mingea românului. „Briliantul“ a primit la scurt timp un cartonas galben si a mai fost aproape de gol in minutul 26, când sutul sau a fost respins in corner de portarul Parmei, Cony. Mutu a fost considerat cel mai bun jucator al meciului de agentia Datasport, care l-a notat cu 7,5. „Pe lânga faptul ca a deschis scorul, Mutu a fost si sufletul Fiorentinei. A inscris un gol frumos si a mai vrut sa marcheze. Printre altele a fost singurul jucator care nu a slabit ritmul in repriza a doua“, a scris Datasport.


La Fiorentina, Bogdan Lobont a fost rezerva, titularul postului de portar fiind Frey. Punctele obtinute de echipa din Florenta au fost primele din actuala editie a campionatului, elevii lui Cesare Prandelli recuperând trei dintre cele 19 puncte cu care echipa a fost penalizata.


Roma, invinsa de Inter


In cel mai important meci al etapei, AS Roma, echipa lui Cristian Chivu, a fost invinsa, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, de Inter Milano, unicul gol al partidei fiind reusit de argentinianul Hernan Crespo, in minutul 44. Fundasul român nu a avut o prestatie foarte reusita, fiind de multe ori depasit de atacantii adversi. Roma are sase puncte si se situeaza pe locul al patrulea in clasament. Intr-o alta partida, AC Milan a invins cu 1-0 formatia la care evolueaza fundasul Valentin Nastase, Ascoli. Singurul gol al meciului de pe „San Siro“ a fost marcat de fundasul ceh Marek Jankulovski, in minutul 68. Nastase a jucat tot meciul la oaspeti si a fost notat cu 5,5 de Datasport. Ascoli ramâne cu un singur punct dupa trei etape si ocupa locul al 15-lea in clasament.


Siena, echipa lui Paul Codrea, a obtinut o victorie pretioasa in deplasare, 2-1 pe terenul echipei AC Torino. Mijlocasul din Liechtenstein, Mario Frick, a inscris ambele goluri ale oaspetilor, in minutele 4 si 35, in timp ce pentru Torino a punctat veteranul Roberto Muzzi (’41). Codrea a fost rezerva la Siena si a intrat in minutul 75 in locul lui Tomas Locatelli, fiind la prima sa aparitie in tricoul toscanilor. Siena ocupa locul cinci in clasament, cu sase puncte.


Lidera in Serie A este, dupa trei etape, Palermo, singura echipa cu noua puncte din tot atâtea posibile, elevii lui Francesco Guidolin câstigând, miercuri seara, cu scorul de 5-3, derbiul Siciliei cu Catania. Alte rezultate: Chievo – Lazio 0-1, Atalanta – Empoli 0-0, Cagliari – Livorno 2-2, Messina – Reggina 2-0, Sampdoria – Udinese 3-3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS