10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEleodor Rosca acuza FR de Atletism

Eleodor Rosca acuza FR de Atletism

Dupa recordul european de tineret la Göteborg, atleta Corina Dumbravean se pregateste pentru o medalie de aur la CN de cros din Craiova.


– Inteleg ca atleta Corina Dumbravean vrea acum, dupa ce a facut un record european, sa obtina o medalie de aur in Craiova, unde se pregateste sub coordonarea dumneavoastra…


– Intr-adevar, la inceputul lunii noiembrie, la Craiova, sunt programate Campionatele Nationale de cros pentru seniori, tineret si juniori I (masculin si feminin), competitie importanta pentru Corina Dumbravean, eleva mea. Obiectivul pentru aceasta intrecere? Cel putin o medalie de aur! Ea concureaza la categoria tineret, dar in functie de rezultatul de la tineret poate sa obtina medalii si la celelalte categorii de intrecere. Dupa Campionatele Europene de Seniori de la Göteborg, Corina a fost intr-o minivacanta, iar de doua saptamâni am reinceput pregatirile, aici, in Craiova. Este vorba de o reacomodare, treptata, la efort. Va participa si la unele competitii mai usoare, ca sa le zic asa, cum ar fi Concursul International „Crosul Loteria Nationala“ din 8 octombrie din Bucuresti. Cum spuneam insa, este foarte important concursul de la Craiova, CN de cros, deoarece un eventual rezultat bun ar putea-o include pe Corina pentru participarea la ultimele competitii internationale ale anului 2006.


„Ar putea participa la ekidenul din Japonia si la CE de cros din Italia“


– Si care ar fi acestea?


– Primul concurs ar fi unul de ekiden la Chiba (Japonia), in 23 noiembrie. Vor fi selectionati de FRA atleti din intreaga tara. Ekidenul este o stafeta pe distanta unui maraton. Cel mai important concurs este insa Campionatul European de cros de la San Giorgio su Legnano din Italia, pe 10 decembrie. Totul depinde de timpul pe care il va obtine Corina la CN de cros de la Craiova. Decizia se va lua, dupa competitia din Banie, impreuna cu cei de la FRA.


„Am stins conflictul cu presedintele FRA“


– Ati criticat deseori conducerea actuala a federatiei. Care mai sunt relatiile dumneavoastra cu FRA?


– Am avut o discutie si cu presedintele federatiei, dl. Ilie Floroiu, si lucrurile s-au pus, cât de cât, la punct. Am stins un conflict mai vechi si am pornit de la zero, ca sa zic asa. Presedintele a participat la Campionatele Europene de la Göteborg, din 7-13 august, a vazut la fata locului problemele cu care ne confruntam, cum arata un staff tehnic pentru un sportiv de inalta performanta. Cred ca si-a dat seama de realitate, iar sportiva mea l-a convins de valoarea noastra.


– Adica?


– Intr-un timp destul de scurt, Corina Dumbravean a resit sa faca record european de tineret, chiar in finala CE de la Göteborg, in proba de 1.500 metri. Si asta prin faptul ca lucrurile s-au pus cât de cât la punct, desi sunt destule inca nesolutionate. De exemplu, dupa CE din Suedia, Corina nu a avut asigurata din partea FRA nici macar o saptamâna de refacere?! Si era absolut necesar ca atleta sa beneficieze de o perioada de refacere, tratament.


– Corina Dumbravean, ca si antrenorul ei, au fost recent premiati de Directia pentru Sport Dolj pentru performantele din 2005. Cine a sprijinit-o financiar pe Dumbravean in acest an?


– Din pacate, doar noi, adica Clubul Sportiv Olimpic Craiova, din veniturile proprii si din unele sponsorizari. Presedintele CS Olimpic, prof. Eugen Stefanescu, s-a implicat in aceasta actiune si astfel am obtinut câteva sponsorizari din partea domnilor Toma Ţutuianu si Razvan Ţugui.


– Recordul Corinei la CE de la Göteborg poate fi considerat cea mai buna performanta a anului?


– Cred ca da. De fapt, punctajul pe care i l-a acordat Agentia Nationala pentru Sport vorbeste de la sine, adica este un punctaj extraordinar de bun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS