7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânii au inceput prost turneul

Românii au inceput prost turneul

La Arenele BNR din Capitala a debutat de luni cea de-a 11-a editie a Openului României, turneu din circuitul ATP World Series dotat cu premii in valoare totala de 323.250 de euro. Din pacate, tenismenii români nu au fost prea inspirati, cei care au intrat in competitie in prima zi fiind eliminati. Desi se astepta o evolutie buna de la Razvan Sabau, acesta nu l-a putut depasi, in primul tur, pe argentinianul Martin Vassallo Arguello, fiind invins dupa doua ore si 15 minute.


Primul set a fost câstigat de jucatorul sud-american cu 6-3, dupa ce a reusit un break la scorul de 3-2. Sabau a revenit in setul secund, pe care si l-a adjudecat clar cu 6-1, insa, in ultimul, nu a mai avut puterea sa se impuna, pierzând cu 3-6, dupa ce Arguello (nr. 108 ATP) a reusit sa câstige doua game-uri pe serviciul adversarului (3-1, 4-2), fata de un singur break, 3-2, al lui Sabau.


In turul doi, Martin Arguello va da piept cu câstigatorul editiei de anul trecut, francezul Florent Serra (nr. 2), care a trecut fara probleme de argentinianul Juan Martin Aranguren, scor 6-1, 6-0, jucator ajuns pe tabloul principal dupa ce l-a eliminat in calificari pe Adrian Ungur. „As fi vrut sa câstig acest meci, pentru a mai capata incredere in mine, având in vedere ca jocul meu nu a fost prea bun in ultima vreme. Mi-am pierdut putin concentrarea când adversarul a solicitat ingrijiri medicale. Jocul meu are de suferit in ultima perioada si din cauza durerilor la cot, si a unei probleme la glezna. Acum m-am refacut, dar jocul nu-mi merge prea bine“, a spus la final Razvan Sabau, aflat in prezent pe locul 163 in clasamentul ATP, dar care a beneficiat de un wild-card la turneul de la Bucuresti.


Stanica a ratat intrarea pe tabloul principal


In calificarile de la BCR Open România a intrat si craioveanul Victor Stanica, un tânar jucator cu rezultate foarte bune in ultima vreme. Tenismanul din Banie a ratat insa calificarea in primul tur al competitiei, dupa ce a fost invins, la capatul a doua seturi extrem de echilibrate, de ucraineanul Aleksandr Dolgopolov, scor 6-4, 7-6.


Nici Victor Ionita nu a avut mai mult noroc luni, el fiind invins in runda inaugurala a turneului de pe zgura bucuresteana de spaniolul Ruben Ramirez Hidalgo, dupa doua seturi identice, 6-4, 6-4. In setul secund insa, la scorul de 4-3 in favoarea sa, Ionita a acuzat dureri la mâna dreapta, solicitând interventia medicului. Din acel moment, românul, clasat pe locul 271 in ierarhia ATP, nu a mai câstigat nici un game.


Victor Crivoi, in turul doi


Openul României a continuat ieri cu rezultate ceva mai bune pentru reprezentantii nostri. Victor Crivoi, alt jucator care vine tare din spate, clasat in prezent pe locul 196 in ierarhia ATP, a reusit un meci excelent in fata argentinianului Edgardo Massa, pe care l-a invins dupa trei seturi, scor 7-5, 4-6, 6-4. In schimb, Andrei Pavel a ratat prezenta in turul doi al competitiei de dublu, unde face pereche cu Horia Tecau, cei doi fiind invinsi de cuplul Martin Garcia (Argentina) / Luis Horna (Peru), scor 7-5, 6-3. Tandemul Pavel / Tecau este si prima optiune in echipa de Cupa Davis a României pentru confruntarea de dublu din meciul cu Coreea de Sud, programat saptamâna viitoare, tot la Arenele BNR.


Alte rezultate din primul tur al BCR Open România: Albert Montanes (Spania) – Guillermo Garcia-Lopez (Spania) 3-6, 7-5, 6-1; Gilles Simon (Franta) – Juan Monaco (Argentina) 7-5, 3-6, 6-3; Christophe Rochus (Belgia) – Aleksandr Dolgopolov jr. (Ucraina) 6-1, 7-6; Jürgen Melzer (Austria) – Michal Mertinak (Slovacia) 5-7, 6-2, 7-5; Filippo Volandri (Italia) – Simone Vagnozzi (Italia) 3-6, 6-2, 6-2; Sergio Roitman (Argentina) – Alessio di Mauro (Italia) 6-3, 6-2; Paul-Henri Mathieu (Franta) – Simon Greul (Germania) 6-1, 6-1; Stefan Koubek (Austria) – Mariano Zabaleta (Argentina) 4-6, 6-4, 6-3.


Ieri dupa-amiaza, urma sa intre in competitie, la simplu, si Andrei Pavel, care il avea ca adversar in lupta pentru accederea in turul secund pe sârbul Boris Pashanski, inainte de acest meci disputându-se insa alta partida interesanta, cea dintre peruanul Luis Horna si spaniolul Carlos Moya.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS