21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportItalia, tinuta in sah de Lituania

Italia, tinuta in sah de Lituania

Preliminarii CE 2008


Italia – Lituania 1-1


• Stadion „San Paolo“, Napoli, spectatori: 60.000.


• Au marcat: Inzaghi ’30 / Danilevicius ’21.


Italia: Buffon – Oddo, Cannavaro, Barzagli, Grosso – Gattuso, Pirlo, De Rossi (’61, Marchionni), Perrotta (’73, Gilardino) – Inzaghi (’88, Di Michele), Cassano. Selectioner: Roberto Donadoni.


Lituania: Karcemarskas – Stankevicius, Dziaukstas, Skerla, Zwirgzdauskas – Mikoliunas (’83, Tamosauskas), Savenas (’65, Kalonas), Cesnauskis, Preiksaitis – Poskus (’80, Labukas), Danilevicius. Selectioner: Algimanta Liubinskas.


• Cartonase galbene: Perrotta, Gattuso / Karcemarskas, Dziaukstas.


• A arbitrat: Martin Hansson (Suedia).


Reprezentativa de fotbal a Italiei, campioana mondiala en-titre, nu a reusit sâmbata decât un rezultat de egalitate pe teren propriu, scor 1-1, cu Lituania, in primul meci din preliminariile Campionatului European din 2008.


Pe stadionul „San Paolo“ din Napoli, in fata a 60.000 de spectatori, lituanienii au deschis scorul in minutul 21, prin Danilevicius, care l-a invins cu stângul, din interiorul careului, pe Buffon, prins pe picior gresit. „Azzurrii“ au reactionat imediat si, dupa o ocazie mare ratata de Antonio Cassano (’22), au reusit sa egaleze in minutul 30, prin Filippo Inzaghi, care a impins in poarta, din apropiere, mingea care circulase mai intâi pe traseul Perotta – Cassano. Dupa ce a inscris, Italia s-a instalat la cârma jocului si a mai ratat o sansa de gol pâna la finalul primei parti, prin acelasi Cassano, care a driblat trei adversari, dar sutul sau a fost respins in corner de portarul Karcemarskas.


Inceputul reprizei secunde a apartinut tot Italiei, care a trecut pe lânga gol prin Inzaghi (’49). Trei minute mai târziu, Lituania a replicat printr-un sut bun de la distanta, expediat de Savenas si respins de Buffon. Partida s-a disputat apoi, pâna la sfârsit, intr-o singura directie, spre poarta oaspetilor, dar Inzaghi (’58, ’75), Cassano (’59) si Gilardino (’87) au ratat ocazii clare de a inscrie. Lituania a fost inferioara Italiei din punct de vedere tehnic, dar a compensat la capitolul conditie fizica si a obtinut un punct nesperat. Acesta a fost primul meci oficial al selectionerului Roberto Donadoni pe banca Italiei. Pe campionii mondiali ii asteapta un meci dificil miercuri, in deplasare, cu Franta.


Cannavaro: „Am avut ghinion“


Fabbio Cannavaro, cel mai bun fundas de la Campionatul Mondial din Germania, a pus pe seama ghinionului semiesecul inregistrat sâmbata de Italia.


„Ne asteptam la alt rezultat. Nu pot sa spun ca nu am fost motivati inaintea acestui meci, asa cum poate cred unii. Cu toate ca nu am invins, am facut un meci bun si ne-am creat 15 situatii de gol. Din pacate, am reusit sa inscriem doar o singura data. La inceputul partidei, lituanienii au fost mai rapizi ca noi si au si reusit sa marcheze. Ne-au pus in dificultate pe partile laterale. Am reactionat imediat si am demonstrat ca suntem o echipa care nu si-a pierdut dorinta de a lupta. Am avut insa ghinion“, a spus Cannavaro, care a mai precizat ca la sfârsitul meciului au fost felicitati de selectionerul Roberto Donadoni, chiar daca nu au obtinut toate cele trei puncte.


Fundasul italian a spus câteva cuvinte si despre urmatoarea confruntare a campioanei mondiale, cea de miercuri, cu Franta, de la Paris, practic o reeditare a finalei turneului din Germania. „Mergem la Paris sa obtinem un rezultat bun, chiar daca stim ca nu suntem deloc in forma. Ne asteapta un meci greu“, a opinat Cannavaro.


Preliminarii CE 2008


Rezultatele inregistrate sâmbata in preliminariile CE 2008: Grupa A: Serbia – Azerbaidjan 1-0, Polonia – Finlanda 1-3; Grupa B: Scotia – Insulele Feroe 6-0, Georgia – Franta 0-3, Italia – Lituania 1-1; Grupa C: Malta – Bosnia-Hertegovina 2-5, Ungaria – Norvegia 1-4, Moldova – Grecia 0-1; Grupa D: Cehia – Tara Galilor 2-1, Germania – Irlanda 1-0, Slovacia – Cipru 6-1; Grupa E: Anglia – Andorra 5-0, Estonia – Israel 0-1; Grupa F: Irlanda de Nord – Estonia 0-3, Letonia – Suedia 0-1, Spania – Liechtenstein 4-0; Grupa G: România – Bulgaria 2-2, Luxemburg – Olanda 0-1, Belarus – Albania 2-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS