17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPremiera pentru Jenson Button

Premiera pentru Jenson Button

A 13-a etapa a CM de Formula 1 a fost cu ghinion pentru cei doi piloti care se lupta pentru titlul mondial, Fernando Alonso si Michael Schumacher fiind nevoiti sa abandoneze.


Circuitul Hungaroring a gazduit ieri o noua batalie intre Fernando Alonso si Michael Schumacher pentru titlul mondial, la capatul careia ambii au iesit in pierdere. Marele Premiu al Ungariei a oferit un spectacol mai mult decât atractiv, cu rasturnari incredibile de situatii. Pista uda a creat multe probleme pilotilor, dar si staff-ului tehnic la alegerea tipului de pneuri. „Schumi“ si Alonso au folosit aceleasi tipuri de cauciucuri – intermediare.


Alonso a fost „sabotat“


Spaniolul a trecut repede in frunte, in timp ce germanul a avut mai mult de furca in duelurile cu adversarii. Mai intâi si-a pierdut aripa fata stânga dupa ce a fost atins de Fisichella, pentru ca apoi sa iasa in decor pret de câteva secunde, atins de fratele sau, Ralf. Pilotul de la Ferrari a recuperat insa rapid din distanta fata de rivalul de la Renault, insa Alonso dadea semne ca nu va avea probleme sa se mentina pe primul loc. Dar mecanicii sai i-au facut figura. La ultima oprire la boxe, unul dintre acestia nu i-a strâns bine roata din spate stânga si spaniolul a fost nevoit sa abandoneze. Atât i-a trebuit lui Michael Schumacher, care, cu zece tururi inainte de finalul cursei, a devenit lider. Ghinionul l-a urmarit insa si pe german, care, din turul 66, a inceput sa aiba unele probleme tehnice la monopost, sfârsind prin a abandona.


Ca atare, câstigator a iesit, in premiera, britanicul Jenson Button (Honda), cu timpul de o ora, 52 de minute, 20 de secunde si 941 de miimi, fiind urmat pe podium de spaniolul Pedro de la Rosa (McLaren-Mercedes), si el la prima astfel de reusita din cariera, si de Nick Heidfeld (Marea Britanie / BMW Sauber). In puncte au mai terminat Rubens Barrichello (Brazilia / Honda), David Coulthard (Germania / Red Bull-Ferrari), Ralf Schumacher (Germania / Toyota), Robert Kubica (Polonia / BMW Sauber) si Felipe Massa (Brazilia / Ferrari). Urmatoarea etapa a CM de Formula 1 este programata pe 27 august in Turcia, pe circuitul de la Istanbul.


Ierarhiile in Formula 1


Clasamentul general al pilotilor: 1. Fernando Alonso (Spania) 100 de puncte; 2. Michael Schumacher (Germania) 89; 3. Felipe Massa (Brazilia) 51; 4. Giancarlo Fisichella (Italia) 49; 5. Kimi Raikkonen (Finlanda) 49; 6. Jenson Button (Marea Britanie) 31; 7. Juan Pablo Montoya (Columbia) 26; 8. Rubens Barrichello (Brazilia) 21; 9. Nick Heidfeld (Germania) 19; 10. Ralf Schumacher (Germania) 16.


Clasamentul constructorilor: 1. Renault 149 de puncte; 2. Ferrari 140; 3. McLaren-Mercedes 85; 4. Honda 52; 5. BMW Sauber 28; 6. Toyota 26; 7. Red Bull-Ferrari 16; 8. Williams-Cosworth 10; 9. Toro Rosso 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS