20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLa lupta, Universitatea!

La lupta, Universitatea!

Dupa câteva amicale neconvingatoare, o victorie astazi a oltenilor – posibila – poate aduce speranta unui redebut bun in campionatul primei ligi, iar suporterii trebuie sa fie cu adevarat al „12“-lea jucator.


La prima vedere, un meci cu moldovenii lui Multescu n-ar trebui sa fie cu scântei, „razesii“ de la Vaslui parând victime aproape sigure pentru olteni. Este adevarat ca debutul de campionat ii gaseste pe olteni fara câtiva titulari, iar evolutiile Universitatii in amicalele verii n-au fost deloc stralucite, dar astazi se joaca pe puncte, cum se spune. Si pe bani!


Adrian Mititelu, constient de importanta debutului in actualul sezon de prima liga, ar fi promis jucatorilor o prima suplimentara in caz de victorie. Mititelu a pronosticat o victorie la scor, optimism care a deranjat si iritat pe vasluieni, Multescu considerându-se, ca antrenor, jignit…


Oaspetii de astazi ai oltenilor, care s-au salvat miraculos de la retrogradare, au ramas in aceasta vara fara potentul finantator Adrian Porumboiu, iar multi oameni de fotbal par inclinati sa spuna ca FC Vaslui ar fi una dintre echipele condamnate la retrogradare in acest sezon, afirmatii care par hazardate deoarece abia ieri a inceput campionatul. Cu un lot adunat intr-o luna, pentru FC Vaslui cea mai tare achizitie este antrenorul Gigi Multescu, care a parasit Capitala pentru „dulcele târg“ al Vasluiului, dar a facut pasul la timp deoarece fosta lui echipa, Sportul Studentesc, a ajuns acum in liga a doua. Multescu a declarat pentru GdS ca echipa sa va juca astazi, ca la fiecare meci de altfel, la victorie. De fapt, ce ar putea sa declare un antrenor despre echipa pe care o pregateste, ca merge la infrângere?! In lotul moldovenilor se afla câtiva jucatori care au trecut si prin curtea Universitatii, cum ar fi Bogdan Buhus si Sorin Frunza.


Fara Stinga pe banca tehnica


Paradoxal, dar meciul de astazi este unul aproape vital, ca sa zicem asa, pentru Universitatea. De ce? Oltenii se confrunta la acest inceput de campionat cu o situatie oarecum aparte. Achizitiile verii nu sunt spectaculoase, iar in meciurile amicale, cu o exceptie, ei si-au dezamagit si pe putinii suporteri care se mai incumeta sa vina la stadion. Un „Ion Oblemenco“ golas, fara fani, ar fi o tragedie in Craiova. Universitatea, fie ca s-a numit „Campioana unei mari iubiri“ sau „Craiova Maxima“, a jucat, in primul rând, pentru suporteri! Asa cum o vor face si actualii componenti ai Universitatii 2006.


Antrenorul Stinga este suspendat doua etape, asa ca astazi va coordona meciul din tribune, el urmând a fi „intermediat“ pe banca tehnica de cei doi secunzi, Beldeanu si Mogosanu. Din cauza programului de televizare impus (ora 17.00), meciul Universitatii se va disputa, dupa toate probabilitatile, sub spectrul caniculei prognozate, ceea ce inseamna ca arbitrii vor permite jucatorilor scurte reprize de rehidratare.


Liga I, etapa I


In etapa de debut a primei ligi sunt programate urmatoarele partide: ieri: UTA Arad – Farul Constanta 1-1, Ceahlaul – Gloria Bistrita (s-a disputat dupa inchiderea editiei); astazi: Unirea Urziceni – Poli Iasi (National TV, ora 17.00), Universitatea Craiova – FC Vaslui (TVR 2, ora 17.00), Poli Timisoara – Steaua (Antena 1, ora 21.00); mâine: Otelul Galati – CFR Cluj (Antena 1, ora 17.00), Pandurii – Rapid (National TV, ora 18.00), Jiul – FC Arges (Telesport, ora 18.00), FC National – Dinamo (TVR 1, ora 20.30).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII