7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSelecao, dezamagire mondiala

Selecao, dezamagire mondiala

Sferturi de finala


Brazilia – Franta 0-1


„Commerzbank Arena“, Frankfurt, spectatori: 45.000.


A marcat: Henry ‘57.


Brazilia: Dida – Cafu (‘76, Cicinho), Lucio, Juan, R. Carlos – Juninho (‘63, Adriano), Gilberto Silva, Ze Roberto, Kaka (‘79, Robinho)- Ronaldinho, Ronaldo. Antrenor: Carlos Alberto Parreira.


Franta: Barthez – Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal – Ribery (‘76, Govou), Makelele, Vieira, Zidane – Malouda (‘81, Wiltord), Henry (‘85, Saha). Antrenor: Raymond Domenech.


Cartonase galbene: Cafu, Juan, Ronaldo, Lucio / Sagnol, Saha, Thuram.


A arbitrat: Luis Medina Cantalejo (Spania).


Henry si compania au invins, sâmbata seara, vedetele Braziliei intr-o maniera categorica, jucatorii cariocas reusind sa expedieze un singur sut pe spatiul portii, si acela in minutul 90.


Franta s-a calificat in semifinale dupa un joc exemplar facut in fata Braziliei, in care Zidane a fost magnific, iar Henry eficace in fata numelor grele trimise pe teren de Carlos Alberto Parreira. Desi Brazilia si-a dorit sa se revanseze in fata Frantei dupa finala pierduta in 1998, sud-americanii nu au stiut sa contracareze forta mijlocasilor francezi, fiind prinsi pe picior gresit de nenumarate ori de „cocosi“. Practic, „selecao“ nu a functionat la nici un capitol, dar mai ales cel ofensiv, pentru ca Ronaldinho si coechipierii sai au fost de nerecunoscut, dovada fiind faptul ca nu au reusit decât un sut pe spatiul portii lui Barthez, si acela in minutul 90, performer fiind Ronaldo.


Franta a fost mult mai periculoasa, a avut o faza controversata, de penalti, la faultul lui Juan asupra lui Vieira in minutul 22 si a irosit, in ultimul minut al primei parti, doua lovituri libere din pozitii excelente. Ultima a provocat destule controverse la adresa centralului, pentru ca in ultimul minut de joc, Zidane a trimis balonul in bratul lui Ronaldo, aflat in interiorul careului de 16 metri, dar Cantalejo a acordat doar lovitura de la marginea careului, executata tot de „Zizou“, insa in zid.


Practic, semnalul de alarma fusese dat de „Les Bleus“, golul devenind doar o chestiune de timp, pentru ca brazilienii faceau figuratie pe teren. In minutul 57, inevitabilul s-a produs, Thierry Henry reluând imparabil, din sase metri, sub bara, centrarea perfecta a lui „Zizou“, reusita sa fiind echivalenta cu biletul Frantei pentru semifinala. „Cocosii galici“ au mai avut doua oportunitati de gol, prin Juan (‘61), care a fost aproape de autogol, si Ribery (‘71), care nu l-a putut pacali pe Dida.


Fluierul final avea sa produca dezamagirea suporterilor brazilieni, si nu numai, deziluzia datorându-se in primul rând eliminarii, apoi pentru ca elevii lui Carlos Alberto Parreira nu au reusit sa se ridice la nivelul asteptarilor la acest Campionat Mondial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS