19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEcuadorul tinteste sus

Ecuadorul tinteste sus

Grupa A


Ecuador – Costa Rica 3-0


Stadion „AOL Arena“ – Hamburg, spectatori: 55.000.


Au marcat: Carlos Tenorio ‘8, Delgado ‘55, Kaviedez ‘90+2.


Ecuador: Mora – De la Cruz, Hurtado, Espinoza (‘68, Guagua), Reasco – Mendez, Castillo, Valencia (‘73, Urrutia), Carlos Tenorio (‘46, Kaviedes) – Delgado, Edwin Tenorio. Antrenor: Luis Fernando Suarez.


Costa Rica: Porras – Gonzalez (‘56, Hernandez), Umana, Wallace, Marin – Fonesca (‘29, Saborio), Centeno (‘84, Bernard), Solis, Sequeira – Wanchope, Gomez. Antrenor: Alexandre Guimaraes.


Cartonase galbene: Castillo, De la Cruz, Mora / Marin, Solis.


A arbitrat: Coffi Codjia (Benin).


Ecuadorul a invins cu 3-0 Costa Rica si a trecut pe prima pozitie in grupa, devansând Germania la golaveraj.


Cu trei puncte la activ inaintea meciului cu selectionata din Costa Rica, Ecuadorul si-a propus sa nu piarda, pentru a-si asigura prezenta in optimi, o performanta istorica pentru trupa condusa de Luis Fernando Suarez. Sud-americanii au inceput bine partida si au marcat chiar la prima ocazie prin Carlos Tenorio (‘8), care a inscris dupa o centrare a lui De la Cruz. Ecuadorienii au controlat jocul si au continuat ofensiva, dar Reasco (‘28) si Mendez (‘35) au gresit tinta. Costa Rica a replicat palid prin Centeno (‘36) si Solis (‘39), pentru ca pe final de repriza tot Ecuadorul sa-si treaca in cont alte doua mari ocazii de gol. In minutul 41, Porras a respins cu dificultate sutul inselator trimis de Valencia, apoi, patru minute mai târziu, Delagado a trimis incredibil pe lânga poarta de la numai sase metri. Vedeta ecuadorienilor avea sa se revanseze insa in debutul reprizei secunde, când a patruns pe partea dreapta si a inscris din careu cu un sut puternic la coltul scurt. Zarurile fusesera aruncate, iar incercarile sporadice ale Costa Ricai de a marca au ramas fara rezultat. De remarcat totusi cursa lui Solis (‘60), care a driblat tot ce i-a iesit in cale, a patruns in careu, dar n-a mai putut sa finalize. In minutele de prelungire, ecuadorienii au mai marcat o data. Intrat dupa pauza in locul lui Carlos Tenorio, Kaviedes a punctat dupa o centrare venita de pe partea dreapta de la Mendez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS