14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOlanda viseaza finala

Olanda viseaza finala

Daca ar fi sa judecam meciurile Olandei la acest CM prin prisma performantelor anterioare de la CM si CE, cât, mai ales, si prin prisma valorii actuale a lotului lui Basten, batavii par favoriti nu numai la câstigarea grupei, ci chiar la calificarea in finala.


Olanda a obtinut doua medalii de argint la doua editii anterioare ale Cupei Mondiale (1974, 1978) si a iesit campioana europeana in 1988. Actuala generatie de fotbalisti, ajunsa, in opinia multor specialisti, la o deplina maturitate, readuce la acest Mondial sperante de performanta.


Selectionerul Marco van Basten, desi cu o experienta destul de limitata in antrenorat, a reusit cu batavii o calificare la CM fara sa cunoasca infrângerea, ceea ce a facut ca Olanda, la sfârsitul calificarilor, sa urce in clasamentul FIFA pe un formidabil loc 2!


Adversarul de mâine al „portocalei mecanice“, Serbia-Muntenegru, nu este unul de neglijat, ca sa zicem asa. Sârbii au toate mijloacele, adica fotbalisti titrati si o formidabila mobilizare sub tricoul national, pentru a face o figura aparte la acest ultim turneu final in care Serbia si Muntenegru vor alcatui aceeasi selectionata.


Alaturi de veteranii Mihaijlovic, Mijatovic si Stankovic, antrenorul croat al sârbilor, Petkovic, va arunca duminica in lupta si lupii tineri, cum ar fi golgheterul Kezman si Milosevic, ei incercând sa produca surpriza, calificarea dintr-o grupa de foc, cu marile favorite Argentina si Olanda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS