5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportS-a facut dreptate

S-a facut dreptate

Membrii FRF au fost de partea gruparii alb-albastre, respingând memoriul Astrei Ploiesti cu unanimitate de voturi, urând totodata bafta Craiovei in Divizia A.


Timp de doua luni, Comisia de Apel a amânat litigiul intentat de Astra Ploiesti, cazul „Nocturna“ provocând frisoane tuturor suporterilor olteni, pentru ca favoritii, in caz ca pierdeau la „masa verde“, ar fi putut compromite intreg campionatul. Cosmarul care se abatea asupra Universitatii a luat sfârsit ieri, la Casa Fotbalului, când membrii federatiei au reusit sa elucideze misterul. Dupa aproape o ora de controverse, Comisia de Apel a dat verdictul, gruparea alb-albastra iesind invingatoare in fata Astrei. Victoria Stiintei nu a venit oricum, ci intr-o maniera categorica, „judecatorii“ respingând cererea ploiestenilor cu unanimitate de voturi, copiind modelul Comisiei de Disciplina.


„S-a facut dreptate. Nu stiu de ce, dar am fost foarte linistit in aceasta privinta. Ar fi fost culmea sa pierdem la «masa verde». Ce, suntem in jungla? Exista un regulament si nu poti sa mori cu dreptatea in brate doar pentru ca vrea conducerea Astrei. Au incercat si ei, atâta tot“, a spus Ovidiu Costesin.


„Sper sa nu fie nesimtiti sa mearga la Recurs“


Desi au pierdut toate cele patru batalii cu Universitatea, doua pe teren, doua la FRF, oficialii Astrei au posibilitatea sa continue „contrele“ la Comisia de Recurs Federala. Pentru acest lucru, ploiestenii va trebui sa ingroase din nou obrazul si sa depuna actele in maximum cinci zile de la verdictul dat de Comisia de Apel. Directorul executiv al Stiintei, Ovidiu Costesin, crede totusi in faptul ca oficialii Astrei vor avea bun simt si nu vor continua sa pateze Universitatea.


„Ploiestenii pot merge la Comisia de Recurs, dar sper sa nu fie nesimtiti sa continue circul acesta, pentru ca nu au nici o sansa. Am mai zis asta dupa ce au pierdut la Comisia de Disciplina, dar m-au contrazis si au mers la Apel. Oricum, sunt liberi sa faca tot ce doresc, dar va spun ca nici la Haga si nici la Laussane nu vor avea câstig de cauza“, a spus Ovidiu Costesin.


Mitran le-a urat astralilor retrogradare usoara


La finalul sedintei in care s-a certificat victoria Universitatii din teren, directorul executiv adjunct al Stiintei nu s-a putut stapâni si a urat retrogradare usoara Astrei. De altfel, vorbele lui Marius Mitran s-ar putea adeveri sâmbata, pentru ca gruparea ploiesteana va juca ultima carte in deplasare, in compania celor de la FC Sibiu. Spre deosebire de Astra, Universitatea va merge in excursie la Bucuresti, pentru ultima „secventa“ din Divizia B. In meciul cu Dinamo II, Ovidiu Stinga va putea folosi si jucatorii de rezerva, pentru ca alb-albastrii nu mai pot pierde promovarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII