20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRaikkonen isi decide singur viitorul

Raikkonen isi decide singur viitorul

Viitorul lui Kimi Raikkonen, pilotul echipei McLaren-Mercedes, este incert, insa finlandezul a tinut sa precizeze ca in aceasta privinta va decide singur, iar viitoarea sa destinatie nu va depinde de miscarile care vor avea loc in „Marele Circ“ la sfârsitul sezonului.


„Decizia pe care o voi lua nu are nici o legatura cu o eventuala retragere a lui Schumacher. Hotarârea lui, asa cum am mai spus, nu ma va influenta. Indiferent de echipa la care voi fi, pentru mine nu conteaza cine este pilotul care-mi va fi coechipier“, a spus Kimi.


Un lucru este sigur insa: din 2007, la scuderia cu sediul la Woking va sosi campionul mondial en-titre, spaniolul Fernando Alonso, si este putin probabila o prelungire a sederii lui Raikkonen la McLaren. In ultimul timp, presa a vehiculat un transfer al acestuia la Ferrari, unde ar urma sa il inlocuiasca pe Michael Schumacher, aflat la apusul carierei.


Joi, fostul campion mondial Niki Lauda s-a grabit sa anunte ca Ferrari a ajuns deja la un acord cu finlandezul, insa situatia este mai complicata decât pare. Cu toate ca Raikkonen sustine ca viitorul sau nu depinde de nimeni, lucrurile stau cu totul altfel. In cazul in care „Schumi“ va decide sa mai continue inca un an la Ferrari, un lucru destul de putin probabil, Kimi va trebui sa-si gaseasca alta echipa.


In schimb, cei de la Ferrari inca asteapta, dar nu pot sa-si permita sa mai faca acest lucru prea mult timp. La sfârsitul sezonului s-ar putea trezi si fara „Schumi“, dar si fara Raikkonen, care ar putea alege Renault, daca Flavio Briatore ii va face o oferta generoasa. Asta numai in cazul in care motociclistul Valentino Rossi nu se va hotari sa faca pasul spre Formula 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS