20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Calcati de Rapid

Rapid – Hamburg 2-0


• Stadion „Giulesti – Valentin Stanescu“, spectatori: 17.000.


• Au marcat: D. Niculae ’45+2, Buga ’89.


Rapid: D. Coman – M. Constantin, Maftei, I. Rada – Badoi, R. Stancu, E. Dica (’14, V. Negru), Art. Karamian (’21, I. Stancu) – Burdujan (’72, V. Moldovan), D. Niculae, Buga. Antrenor: R. Lucescu.


Hamburg: Wachter – Mahdavikia, Boulahrouz, Van Buyten, Demel – De Jong – Wicky, Trochowski (’72, Laas), Van der Vaart – Takahara, Barbarez. Antrenor: Thomas Doll.


• Cartonase galbene: E. Dica, D. Niculae, Maftei (2) / Wicky, De Jong (2).


• Cartonase rosii: Maftei (’90) / De Jong (’67).


• Au arbitrat: K. Vassaras – P. Mavropoulos, S. Tsolakidis (toti din Grecia).


Elevii lui Razvan Lucescu au prezentat o lectie de tactica echipei de pe locul trei in Bundesliga


Inainte de meciul de aseara, din „Giulesti“, contând pentru prima mansa a optimilor Cupei UEFA, oficialii clubului rapidist au anuntat ca elevii lui Razvan Lucescu vor primi o prima totala de 300.000 de euro daca vor reusi sa se califice in sferturi. Fotbalistii giulesteni au spus insa ca banii nu conteaza si ca vor da totul pentru o calificare istorica.


Debutul meciului a fost defavorabil echipei române, in primele 17 minute accidentându-se doi dintre titularii lui Lucescu, E. Dica si Karamian. Alt jucator din primul unsprezece al Rapidului, Maldarasanu, nu a fost trecut nici macar pe foaia de joc, el fiind indisponibil pentru o perioada destul de lunga. In ciuda acestor probleme, echipa rapidista a controlat jocul in prima repriza, Hamburg nereusind sa-si creeze nici macar o singura ocazie de gol. Rapid a jucat mai nemteste decât germanii, tactica stabilita la cabine fiind respectata intocmai de elevii lui Razvan Lucescu.


Prima mare ocazie de gol a apartinut formatiei giulestene, sutul expediat de la 17 metri de I. Stancu fiind respins de pe linia portii de fundasul Van Buyten (’26). Dupa opt minute, Burdujan l-a imitat pe I. Stancu, insa mingea sutata de atacantul rapidist a fost deviata de un fundas pe lânga bara din stânga a portii lui Wachter. Scorul la pauza a fost stabilit in cel de-al doilea minut de prelungire al primei reprize, când D. Niculae a trimis o „torpila“ de la 35 de metri, mingea oprindu-se in coltul din dreapta a portii germane.


In partea a doua a meciului, germanii au fortat egalarea, insa cei care au inscris au fost tot giulestenii, in urma unei faze braziliene: D. Niculae a patruns in careu, a centrat in fata portii si Buga l-a invins pe Wachter cu o lovitura fina cu calcâiul (’89). Acest al doilea gol le da dreptul rapidistilor sa spere ca vor ajunge, in premiera, in sferturile Cupei UEFA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS