20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJuventus, logodita cu norocul

Juventus, logodita cu norocul

Juventus – Werder 2-1 (in tur 2-3)


• Stadion „Delle Alpi“, spectatori: 40.226.


• Au marcat: Trezeguet ’65, Emerson ’88 / Micoud ’13


Juventus: Buffon – Zebina, Thuram, Cannavaro, Zambrotta (’70, Balzaretti) – Camoranesi (’56, Mutu), Emerson, Vieira, Nedved – Trezeguet, Ibrahimovic (’56, Del Piero). Antrenor: Fabio Capello.


Werder: Wiese – Owomoyela, Naldo, Fahrenhorst, Schulz – Frings, Baumann (’74, Pasanen), Micoud, Borowski – Klose, Klasnic (’81, Valdez). Antrenor: Thomas Schaaf.


• Cartonase galbene: Nedved, Del Piero / Micoud, Baumann.


• A arbitrat: Graham Poll (Anglia).


Torinezilor le-a trecut glontul pe la ureche, ajungând in sferturi gratie unei gafe monumentale a portarului lui Werder.


Cât de aproape a fost Werder Bremen sa elimine pe Juventus din Liga Campionilor. Germanii s-au aflat la doua minute de o calificare istorica in sferturile competitiei, in fata galonatei grupari torineze, dar au fost tradati de portar, care, pâna in fatidicul minut 88, fusese ingerul pazitor al echipei.


Trupa lui Fabio Capello avea de recuperat un handicap de un gol, luat de Werder in prelungirile partidei din tur, dar s-a vazut destul de repede condusa. Oaspetii au avut un inceput excelent de meci, si, dupa 13 minute, au trecut in avantaj, gratie lui Johan Micoud, francezul care a evoluat si in Serie A invingându-l pe Buffon, cu care a fost coleg la Parma in sezonul 2000/2001, cu o executie eleganta, la capatul unei actiuni cursive de atac.


Cu Mutu si Del Piero pe banca, Juventus si-a creat câteva ocazii bune de a egala, dar Nedved si Emerson s-au dovedit lipsiti de inspiratie. In repriza a doua, Capello a apelat la cele doua rezerve de lux, iar jocul torinezilor a capatat si mai multa consistenta.


Germanii si-au facut Wi(e)se degeaba


Apararea nemtilor a cedat in minutul 65. Dupa doua ocazii ratate de Nedved si Cannavaro, carora li s-a opus excelent portarul Wiese, a picat si golul egalizator. Mingea a circulat pe traseul Del Piero – Nedved – Trezeguet, ultimul trimitând-o cu sete in plasa, din interiorul careului. Asaltul la poarta lui Werder a continuat, dar apararea germana parea imbatabila. In plus, Wiese facea minuni in fata atacantilor lui Juventus. Mutu s-a aflat si el in prim-plan in minutul 72, când a executat bine o lovitura libera de la 25 de metri, respinsa excelent de goal-keeper-ul oaspetilor.


La rândul ei, Werder Bremen a raspuns prin contraatacuri periculoase, carora li s-au opus fie fundasii italieni, fie portarul Buffon.


„Bomba“ a cazut in minutul 88. Când Juve parea incapabila sa marcheze golul calificarii, a primit o mâna de ajutor din partea divinitatii.


Wiese a retinut o minge la 7-8 metri de poarta sa si, in incercarea de a trage de timp, s-a rostogolit pe gazon. Balonul i-a scapat insa din brate, iar Emerson a indeplinit o simpla formalitate, ducându-si echipa in sferturi.


In cele 34 de minute cât s-a aflat pe teren, Adrian Mutu a avut o prestatie buna, fiind notat cu 6 de catre agentiile Datasport si Tgcom, la fel ca si Cannavaro, Thuram si Trezeguet. Cel mai bun jucator al torinezilor a fost considerat Emerson, care a primit nota 7, in timp ce prestatia cea mai slaba a avut-o Ibrahimovici, notat cu 4.


Emerson i-a multumit lui Cannavaro


Mijlocasul lui Juventus, Emerson, a precizat ca ii datoreaza golul inscris in meciul cu Werder Bremen colegului sau Fabio Cannavaro. Brazilianul sustine ca in momentul in care portarul oaspetilor, Wiese, a scapat mingea nu era atent la faza. „Cannavaro are un merit deosebit la golul meu. El a fost cel care a strigat «Puma, Puma» (porecla lui Emerson – n.r.) si in acel moment mi-am dat seama ca mingea este lânga mine si am expediat-o in poarta. Am facut un meci bun, dar am ratat multe ocazii de gol. Când te califici intr-o asemenea maniera, este un semn bun al destinului pentru desfasurarea ulterioara a competitiei“, a declarat Emerson.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU