7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBornescu, singura solutie

Bornescu, singura solutie

Ovidiu Stinga este constient de faptul ca o accidentare sau o suspendare a lui Bornescu ar da peste cap toate calculele, pentru ca portarii de rezerva nu se ridica la nivelul cerintelor.


De foarte mult timp, Universitatea sufera din pricina portarilor, aproape an de an, gruparea din Banie neputându-se baza decât pe serviciile unui singur jucator, adica titularul. Si asta pentru ca rezervele acestui post nu au facut altceva decât sa completeze lotul de jucatori. Din pacate, acest „obicei prost“ persista in tabara Stiintei, Silviu Lung junior si Mihai Neagoe fiind prea cruzi pentru a-i arunca intr-un meci oficial, in care miza poate curma idealurile oltenilor. Celor doi goal-keeperi, carora Ovidiu Stinga le-a oferit sansa uriasa de a imbraca tricoul alb-albastru, nu li se poate imputa faptul ca nu poseda destule calitati sau ca nu-si dau silinta la antrenamente, ci doar lipsa de experienta. Acest impediment poate fi insa fatal in viitorul apropiat, pentru ca, in cazul in care Mircea Bornescu nu va putea apara buturile craiovene, juvetii si-ar pune in pericol obiectivul.


Stinga se roaga pentru sanatatea lui „Jose“


Siguranta pe care a dat-o Mircea Bornescu colegilor sai l-a ajutat enorm pe Ovidiu Stinga de-a lungul turului de campionat. Insa, din pacate, antrenorul craiovean nu si-a luat si masuri de precautie pentru o eventuala perioada in care nu se va putea baza pe serviciile fostului portar al lui FC Caracal, alegând promovarea unor jucatori foarte tineri. Constientizând acest lucru, Stinga a inceput sa regrete ca nu a cooptat in aceasta iarna si un portar cu experienta. „Olandezul“ a recunoscut ca se roaga la Dumnezeu ca Bornescu sa nu pateasca nimic, aici intrând in calcul si o posibila suspendare, insa nu renunta la ideea promovarii „sperantelor“ cooptate in cantonamentul din Cipru.


„Ma rog sa nu avem parte de vreo accidentare sau o suspendare a lui Bornescu, pentru ca lucrurile se complica foarte rau“, a afirmat Ovidiu Stinga, dupa gafele celor doua rezerve din timpul partidelor amicale.


Lui Lung jr. si Neagoe li se acorda multa incredere


Cu toate ca a recunoscut faptul ca eventualii succesori ai lui Bornescu nu se incadreaza, in acest moment, in standardele sale, Stinga nu renunta la ideea promovarii lor. „Olandezul“ are incredere oarba in Silviu Lung jr. si Mihai Neagoe, fiind convins ca acestia pot creste in valoare daca ramân la lot si se pregatesc alaturi de Bornescu.


„Am mare incredere in cei doi. Silviu este un portar foarte bun, ceea ce ii lipseste in momentul de fata sunt curajul si increderea in propriile forte. Lui ii este teama sa vorbeasca in teren, este prea timid si prea bine crescut pentru fotbal. El trebuie sa inteleaga faptul ca trebuie sa-si ordoneze apararea si sa tipe la coechipieri, când este cazul, sa-i ajute. Acelasi lucru este valabil si pentru Mihai Neagoe“, a spus Stinga.


Vulpescu nu este regretat


Desi postul de portar era deficitar, oficialii olteni nu s-au opus, in iarna, plecarii lui Dragos Vulpescu la Oltul Slatina, la cererea jucatorului. „Divortul“ de acesta nu este regretat nici acum, Ovidiu Stinga afirmând ca titularul „satelitului“ nu a dat dovada de bun-simt atunci când a luat hotarârea, pentru ca nu a venit sa-l intrebe daca mai are nevoie de serviciile sale sau nu.


Nici plecarea lui Nicusor Banica nu a fost uitata de Stinga, care a afirmat despre jucatorul imprumutat la Poiana Câmpina ca a parasit Universitatea intr-unul din cele mai grele momente.


„Vulpescu a plecat fara sa ma intrebe si pe mine daca mai am nevoie sau nu de el. Pe mine m-a durut, dar este un capitol inchis. Eu l-am adus din vacanta la echipa, ca sa facem o treaba buna impreuna, si el s-a comportat total aiurea. Eu l-am ajutat cum am putut, de fiecare data când a venit la mine, nu m-am dat la o parte. Asta este, sper sa-i fie bine acolo. Nici pe Banica nu il doresc, pentru ca a lasat Craiova in cel mai dificil moment. Avea sansa lui la echipa. Mai bine imi spunea de la inceput ca nu vrea sa ne ajute“, a incheiat antrenorul Universitatii.


Bornescu si-a pierdut prietenii


Daca la inceputul pregatirii s-a antrenat sub comanda cipriotului Dinos Levos, Mircea Bornescu si-a continuat munca sub comanda lui Slobodan Radovanov, antrenorul celor de la FC Buducnost Banatski Dvor. In tot acest rastimp, goal-keeperul Universitatii s-a imprietenit foarte tare cu colegii sai de suferinta din tabara sârba, putând fi vazut in dese rânduri la aceeasi masa, la receptia Hotelului Episkopiana. Cum despartirea era iminenta, ocupanta locului opt din campionatul Serbiei aterizând in Cipru cu o saptamâna inainte, Bornescu a efectuat ieri ultimul antrenament alaturi de prietenii sai. Ei vor parasi in aceasta dimineata Insula Afroditei, insa colaborarea va continua prin intermediul internetului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS