7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBani din sut pentru echipa Pandurii

Bani din sut pentru echipa Pandurii

Minerii din Bazinul Olteniei au cotizat pâna in prezent cu 22 de miliarde de lei vechi la Clubul de fotbal Pandurii Lignitul din Târgu Jiu, pentru returul competitional CET Rovinari, Turceni si SNLO urmând sa mai vireze in contul clubului suma de 20,5 miliarde de lei vechi.


Mineritul din Oltenia si cele doua centre energetice din Gorj, precum si sindicatele din mineritul oltean, care il au in frunte pe Marin Condescu, au investit pâna in prezent in Clubul de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu 22 de miliarde de lei vechi. Suma reprezinta contributia asociatiilor CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, stabilita in baza unui protocol incheiat in luna iulie a anului 2005, intre fostii si noii actionari ai clubului. In perioada in care a activat in Divizia B, echipa era sustinuta financiar de Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia(USMO), Societatea Nationala a Lingitului Oltenia(SNLO), Primaria Târgu Jiu, Consiliul Judetean Gorj si SC GRIMEX SA. Aceasta din urma societate a renuntat sa mai contribuie cu bani la club, iar in momentul de fata se afla in faliment. Dupa ce echipa a promovat in primul esalon, in cadrul clubului au fost cooptate Complexurile Energetice din Rovinari si Turceni, precum si SC ARTEGO SA din Târgu Jiu, firma specializata in prelucrarea cauciucului.


Vicele CJ Gorj acuza


In ceea ce priveste implicarea centrelor energetice de la Rovinari si Turceni, precum si a SNLO in finantarea echipei de fotbal din Târgu Jiu, secretarul de stat din cadrul Ministerului Economiei si Comertului (MEC), Ionel Mantog, a facut public faptul ca banii pentru fotbal au fost aprobati prin hotarâri ale consiliilor de administratie ale celor doua entitati economice din subordinea MEC. Sumele reprezinta contributia celor doua CET-urilor si a SNLO, in calitate de asociati ai clubului si nu de sponsori. In acelasi timp, vicepresedintele Consiliului Judetean Gorj, Gheorghe Grivei, sustine ca unitatile din minerit ar fi finantat ilegal Clubul de fotbal Pandurii, intrucât, la data asocierii, aveau datorii la bugetul de stat. Vicepresedintele Grivei, a carui institutie se afla de asemenea asociata la clubul de fotbal din Târgu Jiu, a apreciat ca Finantele Publice ar trebui sa verifice legalitatea finantarii echipei de catre unitatile economice din minerit si energie.


Buget de 60 de miliarde de lei vechi


CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu este o asociatie sportiva non-profit consituita in baza unui protocol semnat de sapte membri fondatori. „In baza unui protocol incheiat in luna iulie a anului 2005, s-a constituit asociatia sportiva non-profit in care au fost cooptati sapte membri fondatori. Fiecare dintre actionari s-a angajat sa contribuie la bugetul asociatiei pentru sezonul 2005-2006 cu urmatoarele sume de bani: primaria – zece miliarde lei, CJ Gorj – cinci miliarde, USMO – 1,5 miliarde, SNLO – 20 miliarde, CET Rovinari – zece miliarde, CET Turceni – zece miliarde, Artego – 3,5 miliarde“, a declarat presedintele clubului Marin Condescu. Din cele 60 de miliarde promise de actionari, acestia au contribuit la bugetul clubului cu mai putin de jumatate, respectiv 26,5 miliarde. „Pâna in acest moment, primaria a contribuit cu 1,5 miliarde, consiliul judetean – 1,5 miliarde lei, USMO – 2,5 miliarde, SNLO – opt miliarde lei, CET Rovinari – cinci miliarde, CET Turceni – 6,5 miliarde si Artego – 1,5 miliarde. Fara finantarea societatilor miniere, sportul in judetul Gorj ar fi mort. Nici una dintre aceste asociatii nu este subventionata de la stat, ci se duc cu profit la bugetul statului. In acest moment, finantam echipe de fotbal din diviziile B, C din trei judete, Gorj, Vâlcea, Mehedinti, echipa de handbal din prima liga Energia Pandurii, precum si echipa de fotbal feminin din divizia A Pandurii. Fiecare membru fondator al asociatiei sportive a prezentat acorduri din partea salariatilor“, a spus Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS