19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRemiza cu gust amar

Remiza cu gust amar

Pandurii – Otelul Galati 2-2


• Stadion „Municipal“, spectatori: 4.000.


• Au marcat: Armel ’36, Glisca ’41 / Craciun ’53, Ghidarcia ’72.


Pandurii: Pustinjakovic – Amzucu, Perisic, Scarlatache – Popete, Keca, Vancea (’76, Bogoi), Stefan, Trofin (’37, Cristea) – Glisca, Armel (’73, Vintilescu). Antrenor: Viorel Hizo.


Otelul: Barbu – Ghidarcia, Zeciu, Munteanu, Izvoranu – Badescu (’46, R. Oprea), Marginean, Balauru (’46, Somodean), Craciun – Macare, Neculai (’90, Purgariu). Antrenor: Ion Gigi.


• Cartonase galbene: Perisic / Macare, Somodean, Munteanu, Neculai.


• Au arbitrat: A. Deaconu – A. Onita, E. Ungureanu.


• Observatori: V. Avram, I. Turculeanu.


Otelul Galati a obtinut un punct nesperat de la Târgu Jiu, marcând din trei ocazii doua goluri, in timp ce jucatorii lui Hizo s-au intrecut in ratari, mingea lovind de doua ori si bara portii lui Barbu.


„Pandurii“ lui Hizo au dominat copios o formatie care s-a aparat cu unsprezece jucatori in propriul careu, a reusit sa-si asigure pâna la pauza un scor, 2-0, care parea suficient pentru o victorie, dar a terminat la egalitate cu Otelul Galati, pentru ca lipsa de valoare nu le permite sa aspire la mai mult.


Cele doua echipe si-au anuntat intentiile din primul minut, Pandurii au atacat cu toate liniile, in timp ce Otelul a inventat o defensiva cu toti jucatorii in propriul careu. Doar stângaciile gazdelor au amânat deschiderea scorului, inevitabila in minutul 36. Popete a reusit o centrare in careu, Glisca a luftat, iar Armel a „intepat“ mingea pe lânga Barbu, neputincios. Scorul a fost majorat cinci minute mai târziu de Glisca, printr-un lob perfect peste portarul galatean.


Gorjenii si-au dorit mult sa inscrie, dar nu au adoptat tactica fericita de la inceput, abuzând de pasele lungi si centrarile inalte, destul de usor de respins de inaltii fundasi galateni. Fazele fixe au fost tratate de asemenea fara responsabilitate de jucatorii lui Hizo, care nu reuseau sa duca mingea in careul lui Barbu. Armel s-a aflat aproape de gol in minutul 11, dar a deviat peste poarta din câtiva metri recentrarea cu capul a lui Amzucu. Izvoranu a punctat in dreptul oaspetilor la capitolul suturi spre poarta, fiind de altfel singura tentativa de gol a moldovenilor in primele 45 de minute. Barbu a avut noroc in minutul 25, când Munteanu a respins gresit cu capul, dar balonul a intâlnit bara. Peste patru minute, Trofin a centrat peste toata apararea, dar Popete a sutat din voleu in bratele portarului advers. Minutele 36 si 41 au reprezentat momentele de exceptie ale oltenilor, care au punctat prin Armel si Glisca, trimitându-i pe „panduri“ la cabine cu un avantaj linistitor.


Otelul a egalat dupa pauza


Dupa ce a revenit de la 0-3 cu Rapid, Otelul a dat lovitura si la Târgu Jiu, reusind cu mult noroc o remiza, care-i tine pe „panduri“ aproape de Divizia B. Ion Gigi a riscat dupa pauza, trimitând in teren doi jucatori cu profil ofensiv, Oprea si Somodean, si a câstigat un punct. Pandurii a inceput in forta si actul secund, dar golul a venit in poarta lui Pustinjakovic, Craciun surprinzându-l pe sârb cu un sut de la 25 metri lateral dreapta. Ofensiva gazdelor s-a accentuat, dar Glisca, Armel si Popete au ratat cu nonsalanta golul care ar fi adus linistea. Ratarile gazdelor s-au razbunat in minutul 72, când Ghidarcia a marcat cu capul din sase metri dupa o recentrare a lui Munteanu.


„Pandurii“ s-au aruncat in atac, dar golul putea veni tot in contul otelarilor, insa Marginean a ratat tinta din sase metri dupa centrarea lui Oprea. Hizo a atacat in ultimele minute cu Vintilescu, Bogoi si Glisca, eficienta fiind zero. Popete a sutat in bara, iar ploaia de centrari in careul lui Barbu nu a avut finalitatea dorita.


„Pandurii“ au parasit terenul cu capul plecat, in fluieraturile publicului, multi dintre ei dovedindu-si limitele in Divizia A. Dupa meci, Viorel Hizo a anuntat restructurari masive in lotul „pandurilor“. „Asta ne este valoarea. Am vrut sa facem 15 puncte si nu le-am reusit. Pentru o serie de jucatori e prea mult sa evolueze in Divizia A“.


Hizo l-a facut golan pe Stan


Inaintea meciului, oficialii galateni au reclamat faptul ca mai multi jucatori ar fi fost contactati de gorjeni pentru a nu-si apara corect sansele la Târgu Jiu. La conferinta de presa, antrenorul Viorel Hizo a luat atitudine, sustinând ca aceste acuzatii fac parte din actiunile golanesti ale presedintelui Marius Stan.


„Aceste actiuni fac parte din golaniile unui conducator de-al vostru. Hotii intotdeauna striga hotii. Este jenant ceea ce face când il pune pe Teodorescu sa contacteze jucatorii. S-ar putea sa-l dau si pe mâna Parchetului, cu dovezi clare. Astea sunt golaniile care nu se mai termina la Galati“, a spus Hizo, care nu a pronuntat numele lui Stan.


CCA l-a menajat pe Constantin


Desi fusese delegat sa conduca la centru partida de pe „Municipal“, Augustus Constantin n-a mai ajuns la Târgu Jiu, Comisia Centrala a Arbitrilor hotarând sa-l inlocuiasca in ultimul moment cu Alexandru Deaconu. Se pare ca CCA doreste sa-l protejeze pe Augustus Constantin si sa indeparteze orice suspiciune asupra arbitrajului acestui meci, dupa ce in presa au aparut in aceasta saptamâna speculatii cum ca tatal arbitrului, Gheorghe Constantin, ar urma sa preia functia de presedinte executiv al „pandurilor“ daca pierde alegerile pentru presedintia CCA. Motivul oficial a fost ca Augustus Constantin este obosit dupa ce a arbitrat miercuri un meci international.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS