12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024

Victorie oportuna

In cazul in care nu invingea Dacia Mioveni, Universitatea isi diminua sansele sa termine prima turul de campionat, deoarece in derbiul de sâmbata, cu CSM Vâlcea, nimic nu va fi cert, in timp ce Dinamo II isi va vinde scump pielea in ultima runda, mai ales ca va primi destule intariri de la „sora“ mai mare.


Victoria obtinuta in fata celor de la Dacia Mioveni, una dintre cele mai bune grupari din serie, a consolidat pozitia de lider si a oferit sansa Universitatii de a termina pe primul loc prima parte a campionatului. Amenintarile nu sunt deloc putine, pretendentele la podium facându-si calculele dinainte pentru a detrona gruparea alb-albastra si a o lasa cu buza umflata in vara. Si aici nu este vorba despre CSM Vâlcea, care ne sufla in ceafa, ci despre „puii“ lui Dinamo, Unirea Urziceni si Petrolul Ploiesti, pentru ca, in cazul promovarii, favorizatele ar urma sa se recompenseze in Divizia A fata de „câinii rosii“.


Daca stam si analizam parcursul rivalelor putem observa usor ca lucrurile nu au fost intotdeauna curate, forta acestora constând intr-o strategie bine gândita, nicidecum intâmplatoare. Inclusiv in etapa precedenta, „prietenele“ Universitatii au facut legea pe „terenul de fotbal“, sustinând cu nesimtire ca „norocul“ este intotdeauna de partea celor puternici. Daca Astrei Ploiesti i s-a refuzat un penalti clar in finalul intâlnirii cu Unirea Urziceni, informatie primita chiar de la secundul prahovenilor, si in loc de o victorie la limita a smuls doar un punct, ce s-a intâmplat pe stadionul „Ilie Oana“ a facut un pustiu de „bine“ fotbalului românesc.


„M-a sunat un prieten de la Petrolul si a recunoscut ca nu a fost penalti“, a spus acelasi personaj, secund la Astra. Si nu cred ca a mintit deloc, pentru ca iubeste Universitatea, a evoluat pentru aceasta grupare si nu s-a putut abtine sa nu comenteze nedreptatea din ultimul minut al intâlnirii dintre Petrolul si FC Caracal.


Culoar favorabil pentru contracandidate


In cazul in care pierdea vineri seara, Universitatea facea rocada cu CSM Vâlcea si meciul direct se anunta un calvar pentru elevii lui Ovidiu Stinga, iar cu Dinamo II urma sa primeasca lovitura de gratie. Asta in timp ce amicii patrupezilor, favorizati de program, urmau sa bifeze sase puncte depasind in acest fel gruparea alb-albastra. Petrolul mai avea de intâlnit pe Juventus Bucuresti si Dunarea Giurgiu, in vreme ce Unirea Urziceni urma sa „lupte“ cu Inter Gaz si sa viziteze Minerul Motru, eventual cu brigada de arbitri.


Dându-le peste cap calculele facute, alb-albastrii trebuie sa-si continue ascensiunea, sa invinga sâmbata la Vâlcea si sa-i umileasca in ultima runda pe dinamovisti, dovedindu-si in acest fel valoarea si capacitatea de lupta, caracteristice doar oltenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII