7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOfensiva, in deriva!

Ofensiva, in deriva!

Victorie dupa victorie consemna Universitatea in acest sezon de „exil“, iar parcursul excelent dovedea ca echipa daduse lovitura pe piata transferurilor, in materie de atacanti. Si toata lumea incepuse deja sa viseze la cel mai tânar si mai bun atac din tara. Cu un Salih care avea niste executii exceptionale, cu Dina, posesorul unor valente de invidiat, cu agerimea lui Orac si cu Alex Piturca, al carui fizic impozant il recomanda printre golgheterii Diviziei B, Stiinta nu putea ocupa decât primul loc in clasament, promovarea devenind doar o chestiune de timp. Insa lucrurile s-au schimbat pe parcurs si, din pacate, in rau.


Deziluziile au inceput sa apara


Debutând cu gol in tricoul Universitatii, fiind protagonistul victoriei din prima etapa, Daniel Orac a continuat seria evolutiilor bune, cucerind inimile suporterilor olteni. Abil in miscari si foarte bun in ceea ce priveste demarcarea, fostul stelist a trecut pe lânga gol de nenumarate ori, insa nesansa si-a facut „inevitabil“ aparitia. „Am avut si putin ghinion, nu m-am mai concentrat de-ajuns, dar sper sa marchez si sa revin in forta“, spunea Orac inainte de fiecare partida si Ovidiu Stinga il credita, introducându-l in teren. A mai executat un penalti cu FC National, in Cupa României, restabilind egalitatea la doi, insa nu a mai scuturat nici o plasa adversa in campionat. A ramas cu un singur gol, inscris in meciul cu Rapid II, in schimb a ratat cât zece atacanti la un loc, exasperând tribunele. Mai mult, in ultimul timp este atât de apatic in linia ofensiva, incât multi au inceput sa se intrebe: nu poate mai mult? Nu vrea? Dilema suporterilor va fi edificata in curând, pentru ca mai sunt trei runde din acest tur de campionat si Orac isi poate dovedi valoarea, in cazul in care poate fi vorba despre asa ceva.


Alt jucator aflat la cumpana dintre util si inutil este Alex Piturca, de asemenea autorul unei singure reusite, si aceea intr-un meci de Cupa, cu divizionara C Progresul Corabia. In rest, nimic. Ce-i drept, in ultima perioada a fost mai mult accidentat si nu a mai avut când sa-si etaleze valentele, insa ramâne la stadiul de promisiune.


Doar Dina si Salih ne „ajuta“


Intr-o vizibila scadere de forma se mai afla si Mihai Dina, care a ramas golgheterul echipei si s-a dovedit a fi cel mai util jucator din lotul alb-albastru. Reprofilat de Stinga in atacant, fostul mijlocas caracalean a izbutit sa bifeze patru goluri in acest sezon competitional, si toate in campionat: cu FC Caracal, Astra Ploiesti, Inter Gaz si Petrolul Ploiesti. Regresul consemnat de Dina poate fi si din cauza lui Ovidiu Stinga, care nu-l mai foloseste titular, desi este constient ca face o nedreptate fortând cu Orac. Si asta s-a vazut in meciul de la Sibiu, in care Dina a trecut de patru-cinci ori pe lânga deschiderea scorului. In plus, de la introducerea sa in teren, ofensiva s-a revigorat, el demonstrând in acest fel ca este cel mai in forma atacant al Universitatii.


Nici Salih Jaber nu se afla la forma maxima, insa irakianul a dovedit ca este un jucator valoros, care poate decide soarta unei partide de unul singur, cum a facut-o cu Dacia Mioveni, in Cupa, sau poate fi deschizatorul de drumuri, cum s-a intâmplat in meciul cu Juventus Bucuresti. Salih a trecut printr-o perioada nefasta din mai multe puncte de vedere, in primul rând din cauza celor petrecute la Motru, când Stinga l-a inlocuit, cearta primita la vestiar in timpul pauzei fiind resimtita din plin de irakian. Apoi, din pricina Ramadamului, care si-a pus amprenta serios pe pregatirea lui „Bomberman“, cum il alinta suporterii. Cu toate acestea, Salih, in lipsa si de alta alternativa, ramâne una dintre solutiile viabile ale Universitatii in linia ofensiva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU