7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPiturca vrea juveti la nationala

Piturca vrea juveti la nationala

Selectionerul a urmarit din tribuna partida dintre Stiinta si CS Otopeni, anuntind ca are in vedere doi jucatori alb-albastri si ca vrea un amical la Craiova


La partida de pe stadionul „Ion Oblemenco“ a asistat si selectionerul Victor Piturca, venit cu misiunea de a urmari doi jucatori ai Universitatii aflati in vederile sale pentru a fi convocati la lotul national la urmatoarea actiune a tricolorilor mari. „Meciul a semanat cu unul de Divizia A si chiar daca la inceputul campionatului eram sceptic in ceea ce priveste parcursul Universitatii, astazi (simbata – n.r.) pot spune ca la Craiova exista o echipa valoroasa care merita mai mult decit Divizia B. Imi pare rau ca fiul meu (Alexandru Piturca – n.r.) nu s-a aflat pe teren, el fiind accidentat. In plus, am venit la Craiova sa urmaresc doi jucatori care mi-au fost recomandati de ajutoarele mele“, a spus selectionerul, fara sa dea insa nume.


România – Argentina la Craiova?


In schimb, la conferinta de presa, antrenorul Stinga a vorbit despre fundasul central Madalin Ciuca si mijlocasul la inchidere Dorel Stoica, „doi oameni fara de care Craiovei i-ar fi foarte greu in acest campionat“. Surse din cadrul clubului au confirmat ca despre cei doi ar fi vorba, Ciuca si Stoica fiind recomandati de Gabi Boldici, secundul lui „Piti“ la nationala si antrenorul de portari al Universitatii. Cei doi ar putea fi chemati la echipa nationala la urmatoarea actiune a tricolorilor, dar deocamdata nu se stie cind va fi aceasta, in conditiile in care turneul din Iran are mici sanse sa se mai desfasoare. „Am discutat cu oamenii din Federatie si, mai mult ca sigur, din cauza unor probleme politice in zona acest turneu nu se va mai tine. In aceste conditii mi-as dori un meci amical cu o selectionata puternica. Acest meci se va desfasura la Craiova“, a anuntat Piturca. Surse din Bucuresti spun ca exista tratative avansate pentru perfectarea unei partide de verificare cu selectionata similara a Argentinei.


„Piti“ despre framintarile de la FRF


Selectionerul Victor Piturca a declarat ca nu se simte singur la FRF si, chiar daca in acest moment exista anumite probleme, crede ca echipa nationala nu va fi afectata. „Chiar daca domnul Bivolaru si-a dat demisia, aceasta nu i-a fost acceptata si este inca un om pe care ne putem baza acum. Consider ca echipa nationala nu trebuie sa resimta aceste framintari, pentru ca avem mult de munca“, a afirmat selectionerul. Acesta a vorbit si despre mazilirea lui Ion Craciunescu sau violentele din fotbalul românesc. „De la venirea lui Craciunescu, eu cred ca lucrurile s-au schimbat in bine. Cit priveste votul de acum citeva zile, cred ca el nu este hotaritor si ca decizia care va conta va fi cea a Comitetului Executiv. Cit despre violentele de pe stadioane, ele au fost dintotdeauna, numai ca in ultimii ani FIFA si UEFA au devenit mult mai exigente atunci cind a fost vorba de violenta“, a incheiat Piturca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS