12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLiberi, dar nehotariti

Liberi, dar nehotariti

Cei 11 jucatori din „aripa Stoina“, desprinsa recent de Chimia Petrom Craiova, asteapta pina in iarna pentru a vedea in ce barca vor sari


Toti jucatorii veniti de la Petrolul Stoina la inceputul sezonului trecut la Chimia Craiova au fost declarati liberi de contract, dar inregimentarea lor la Fortuna Craiova nu s-a produs. Oficial se spune ca au fost citeva echipe din campionatul judetean care, invocind regulamentul, s-au opus acestui demers. Ca urmare, Fortuna Craiova s-a desfiintat, iar rezultatele acesteia in campionatul Diviziei D, care a ramas cu 15 echipe, s-au anulat. Cei 11 jucatori declarati liberi de contract au ramas sa se antreneze pina la iarna, cind vor fi legitimati la o echipa din Dolj. In lumea fotbalului doljean se spune ca directorul Nicolae Calotescu de la Petrom si presedintele AJF Dolj au convenit sa nu bulverseze in aceste momente Divizia D, legitimind jucatorii la o echipa care nu avea nici o sansa sa ajunga pe podium. Acestia au preferat sa astepte pauza competitionala pentru a putea analiza in liniste solutiile care se vor ivi pe parcurs. Cei 11 jucatori ar trebui sa fie legitimati la o echipa din primele patru locuri, care intarita considerabil, sa poata obtina promovarea in Divizia C. „Facem zilnic antrenamente pe Stadionul Constructorul, iar la iarna vom vedea unde ii vom legitima pe jucatori. Sint mai multe variante, dar nu se poate spune acum cu certitudine“, a spus antrenorul Diaconu. Desi exista o baza sportiva foarte buna la Stoina, acesta a dezvaluit insa ca se doreste raminerea in judetul Dolj, pentru ca majoritatea jucatorilor sint din Craiova.


Derbi la Segarcea


Divizia D programeaza astazi, de la ora 12.00, partidele etapei a 13-a. Capul de afis al acestei runde este meciul de la Segarcea, acolo unde Progresul din localitate intilneste ASF Mirsani. Gaz Metan Pielesti si Avintul Isalnita, alte doua echipe cu pretentii in acest sezon, intilnesc formatii mai modeste, Viitorul Bradesti, respectiv UT Dabuleni. Interesanta este si partida Progresul Bailesti – CFR Craiova. Celelalte intilniri ale etapei sint: Dunarea Bechet – Vinatorul Desa, Standard Simnicul de Sus – Unirea Leamna, Fulgerul Mirsani – ASO Filiasi. Recolta Ostroveni sta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS